Artikel top billede

Udstillinger: Tekniske museer samarbejder om nyt materiale

Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum har indledt et tæt samarbejde, så de hurtigere, lettere og billigere kan udvikle spændende og lærerige udstillinger.

Det koster tid, kræfter og kolde kontanter at udvikle nye museumsudstillinger. Men det er i sagens natur også nødvendigt fra tid til anden, hvis man løbende skal kunne vise publikum noget nyt.

Derfor er Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum begyndt at samarbejde om udviklingen.

Eksempelvis er Danmarks Tekniske Museum ved at designe en udstilling med titlen Sort energi & grønne håb. Her får Energimuseet lov at kigge i designmanualen og kan kvit og frit kopiere elementer til udstillingerne på museet; lidt som en slags begrænset open source, om man vil.

På samme måde er Energimuseet i gang med at udvikle og teste forskellige undervisningsforløb om Power-to-X sammen med Aalborg Universitet og en række virksomhedspartnere.

Dette projekt kan i færdig form lige så godt gennemføres på Danmarks Tekniske Museum, som derfor får lov til at bruge det udviklede materiale.

Samarbejdet er ret usædvanligt i museumssammenhæng. Og det lader sig nok også primært gøre, fordi de to museer taler til omtrent samme demografiske profil, er nogenlunde lige store og – måske allermest væsentligt – ligger 360 kilometer fra hinanden og derfor kun i begrænset omfang konkurrerer om det samme publikum.

”Vi etablerer i princippet en fælles udviklings- og forskningsafdeling. Projekterne vil stadig have rod i det enkelte museum, medmindre vi søger dem sammen. Men der vil være fuld åbenhed om processer og resultater, og vi kan trække på det fulde materiale for at styrke både vores formidling og vores udstillinger. De sponsorer vi har talt med, finder ideen god, hvilket er helt naturligt, for det giver mulighed for at sprede projekterne ud til gavn for mange flere mennesker,” citeres direktørerne for de to museer for at mene i en pressemeddelelse.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum her og om Energimuseet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere