Artikel top billede

Udstillinger: Tekniske museer samarbejder om nyt materiale

Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum har indledt et tæt samarbejde, så de hurtigere, lettere og billigere kan udvikle spændende og lærerige udstillinger.

Det koster tid, kræfter og kolde kontanter at udvikle nye museumsudstillinger. Men det er i sagens natur også nødvendigt fra tid til anden, hvis man løbende skal kunne vise publikum noget nyt.

Derfor er Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum begyndt at samarbejde om udviklingen.

Eksempelvis er Danmarks Tekniske Museum ved at designe en udstilling med titlen Sort energi & grønne håb. Her får Energimuseet lov at kigge i designmanualen og kan kvit og frit kopiere elementer til udstillingerne på museet; lidt som en slags begrænset open source, om man vil.

På samme måde er Energimuseet i gang med at udvikle og teste forskellige undervisningsforløb om Power-to-X sammen med Aalborg Universitet og en række virksomhedspartnere.

Dette projekt kan i færdig form lige så godt gennemføres på Danmarks Tekniske Museum, som derfor får lov til at bruge det udviklede materiale.

Samarbejdet er ret usædvanligt i museumssammenhæng. Og det lader sig nok også primært gøre, fordi de to museer taler til omtrent samme demografiske profil, er nogenlunde lige store og – måske allermest væsentligt – ligger 360 kilometer fra hinanden og derfor kun i begrænset omfang konkurrerer om det samme publikum.

”Vi etablerer i princippet en fælles udviklings- og forskningsafdeling. Projekterne vil stadig have rod i det enkelte museum, medmindre vi søger dem sammen. Men der vil være fuld åbenhed om processer og resultater, og vi kan trække på det fulde materiale for at styrke både vores formidling og vores udstillinger. De sponsorer vi har talt med, finder ideen god, hvilket er helt naturligt, for det giver mulighed for at sprede projekterne ud til gavn for mange flere mennesker,” citeres direktørerne for de to museer for at mene i en pressemeddelelse.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum her og om Energimuseet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.