Artikel top billede

Udstillinger: Tekniske museer samarbejder om nyt materiale

Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum har indledt et tæt samarbejde, så de hurtigere, lettere og billigere kan udvikle spændende og lærerige udstillinger.

Det koster tid, kræfter og kolde kontanter at udvikle nye museumsudstillinger. Men det er i sagens natur også nødvendigt fra tid til anden, hvis man løbende skal kunne vise publikum noget nyt.

Derfor er Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum begyndt at samarbejde om udviklingen.

Eksempelvis er Danmarks Tekniske Museum ved at designe en udstilling med titlen Sort energi & grønne håb. Her får Energimuseet lov at kigge i designmanualen og kan kvit og frit kopiere elementer til udstillingerne på museet; lidt som en slags begrænset open source, om man vil.

På samme måde er Energimuseet i gang med at udvikle og teste forskellige undervisningsforløb om Power-to-X sammen med Aalborg Universitet og en række virksomhedspartnere.

Dette projekt kan i færdig form lige så godt gennemføres på Danmarks Tekniske Museum, som derfor får lov til at bruge det udviklede materiale.

Samarbejdet er ret usædvanligt i museumssammenhæng. Og det lader sig nok også primært gøre, fordi de to museer taler til omtrent samme demografiske profil, er nogenlunde lige store og – måske allermest væsentligt – ligger 360 kilometer fra hinanden og derfor kun i begrænset omfang konkurrerer om det samme publikum.

”Vi etablerer i princippet en fælles udviklings- og forskningsafdeling. Projekterne vil stadig have rod i det enkelte museum, medmindre vi søger dem sammen. Men der vil være fuld åbenhed om processer og resultater, og vi kan trække på det fulde materiale for at styrke både vores formidling og vores udstillinger. De sponsorer vi har talt med, finder ideen god, hvilket er helt naturligt, for det giver mulighed for at sprede projekterne ud til gavn for mange flere mennesker,” citeres direktørerne for de to museer for at mene i en pressemeddelelse.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum her og om Energimuseet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere