Artikel top billede

Udstillinger: Tekniske museer samarbejder om nyt materiale

Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum har indledt et tæt samarbejde, så de hurtigere, lettere og billigere kan udvikle spændende og lærerige udstillinger.

Det koster tid, kræfter og kolde kontanter at udvikle nye museumsudstillinger. Men det er i sagens natur også nødvendigt fra tid til anden, hvis man løbende skal kunne vise publikum noget nyt.

Derfor er Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum begyndt at samarbejde om udviklingen.

Eksempelvis er Danmarks Tekniske Museum ved at designe en udstilling med titlen Sort energi & grønne håb. Her får Energimuseet lov at kigge i designmanualen og kan kvit og frit kopiere elementer til udstillingerne på museet; lidt som en slags begrænset open source, om man vil.

På samme måde er Energimuseet i gang med at udvikle og teste forskellige undervisningsforløb om Power-to-X sammen med Aalborg Universitet og en række virksomhedspartnere.

Dette projekt kan i færdig form lige så godt gennemføres på Danmarks Tekniske Museum, som derfor får lov til at bruge det udviklede materiale.

Samarbejdet er ret usædvanligt i museumssammenhæng. Og det lader sig nok også primært gøre, fordi de to museer taler til omtrent samme demografiske profil, er nogenlunde lige store og – måske allermest væsentligt – ligger 360 kilometer fra hinanden og derfor kun i begrænset omfang konkurrerer om det samme publikum.

”Vi etablerer i princippet en fælles udviklings- og forskningsafdeling. Projekterne vil stadig have rod i det enkelte museum, medmindre vi søger dem sammen. Men der vil være fuld åbenhed om processer og resultater, og vi kan trække på det fulde materiale for at styrke både vores formidling og vores udstillinger. De sponsorer vi har talt med, finder ideen god, hvilket er helt naturligt, for det giver mulighed for at sprede projekterne ud til gavn for mange flere mennesker,” citeres direktørerne for de to museer for at mene i en pressemeddelelse.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum her og om Energimuseet her.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?