Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle fordobler investeringer i cloud: Vil bruge 24 milliarder kroner næste år

I løbet af det kommende år vil it-kæmpen Oracle fordoble sin investering i cloud-teknologien. Det viser selskabets seneste regnskab, der ender bedre end analytikerne havde forventet.

It-giganten Oracle vil i løbet af 2022 investere fire milliarder dollar i cloudinvesteringer. Omregnet til danske kroner lyder beløbet på 24 milliarder kroner.

Det er en fordobling af investeringerne i cloud-teknologien for den amerikanske it-gigant, viser selskabets seneste regnskab.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Investeringen kommer efter coronakrisen, hvor Oracle har oplevet massiv efterspørgsel på hybride cloud-løsninger. Derfor skruer selskabet nu op for investeringerne.

Oracle endte med en omsætning for det seneste kvartal på 11,3 milliarder dollar eller 69,3 milliarder kroner.

Ser man isoleret på Oracles cloud-forretning steg den fire procent og endte med en omsætning på 7,2 milliarder.

Den massive investering i cloud-forretningen er dog også nødvendig, hvis Oracle vil konkurrere med de største cloud-leverandører som Google, Amazon og Microsoft.

“Selskabet har stadig et stort stykke arbejde foran sig før man kan regne dem i samme kategori som de største virksomheder inden for cloud-infrastruktur. Et af Oracles største problemer er, hvor lille selskabets omsætningsvækst har været på trods af det store fokus på cloud,” siger Scott Kressler, der er analytiker hos Third Bridge.