Artikel top billede

Oracle fordobler investeringer i cloud: Vil bruge 24 milliarder kroner næste år

I løbet af det kommende år vil it-kæmpen Oracle fordoble sin investering i cloud-teknologien. Det viser selskabets seneste regnskab, der ender bedre end analytikerne havde forventet.

It-giganten Oracle vil i løbet af 2022 investere fire milliarder dollar i cloudinvesteringer. Omregnet til danske kroner lyder beløbet på 24 milliarder kroner.

Det er en fordobling af investeringerne i cloud-teknologien for den amerikanske it-gigant, viser selskabets seneste regnskab.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Investeringen kommer efter coronakrisen, hvor Oracle har oplevet massiv efterspørgsel på hybride cloud-løsninger. Derfor skruer selskabet nu op for investeringerne.

Oracle endte med en omsætning for det seneste kvartal på 11,3 milliarder dollar eller 69,3 milliarder kroner.

Ser man isoleret på Oracles cloud-forretning steg den fire procent og endte med en omsætning på 7,2 milliarder.

Den massive investering i cloud-forretningen er dog også nødvendig, hvis Oracle vil konkurrere med de største cloud-leverandører som Google, Amazon og Microsoft.

“Selskabet har stadig et stort stykke arbejde foran sig før man kan regne dem i samme kategori som de største virksomheder inden for cloud-infrastruktur. Et af Oracles største problemer er, hvor lille selskabets omsætningsvækst har været på trods af det store fokus på cloud,” siger Scott Kressler, der er analytiker hos Third Bridge.Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.