Artikel top billede

Tim Cook advarer EU om nyt lovforslag: “Det kommer til at smadre sikkerheden i iPhones”

Apples topchef, Tim Cook, langer ud efter EU som har fremlagt et vidtgående lovforslag, der skal ramme amerikanske it-giganter. Tim Cook mener forslaget vil få alvorlige konsekvenser for sikkerheden og kundernes privatliv på iPhonen.

Sikkerheden i verdens iPhones bliver smadret.

Så kontant lyder kritikken fra Apple topchef, Tim Cook, efter EU har fremlagt et forslag, der blandt andet skal tvinge Apple til at åbne op for sit økosystem i iPhonen.

Forslaget fra EU er rettet mod amerikanske tech-giganter og skal blandt andet sikre, at Apple ikke misbruger sin dominerende position gennem App Store.

Men hvis det bliver ført ud i virkeligheden, så vil det ske på bekostning af brugernes sikkerhed og privacy, lyder det fra Tim Cook.

“Du har et eksempel her, hvor jeg ikke mener det er i brugernes interesse. Den nuværende lovtekst ville give mulighed for 'side-loading' (mulighed for at downloade filer fra ikke-godkendte kilder, red.) på iPhonen,” siger Tim Cook til et arrangement.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

“Dette vil være den ultimative måde at få apps in på iPhonen. Det vil smadre sikkerheden på iPhonen, og en række andre privacy-initiativer som vi har bygget ind i App Store,” forklarer topchefen.

Mulighed for fair konkurrence

Over for Computerworld har EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, forklaret, at hun ser lovforslaget som et udtryk for helt almindelige konkurrencevilkår.

“Jeg bor i Belgien, og hvis jeg ikke er tilfreds med udbuddet i Delhaize [supermarkeds-kæde, red] , så kan jeg gå i Carrefour [også supermarkeds-kæde, red] i stedet for. Hvis man ikke kan lide udbuddet i Meny, så kan man gå i Irma.”

“Det synes vi jo er naturligt, så hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon?” tilføjer Margrethe Vestager, da Computerworld talte med hende tidligere på måneden.

Computerworld spurgte dengang Vestager om ikke lovforslaget kunne give forværre sikkerheden i iPhonen. Det var dog ikke et brugbart argument for konkurrencekommissæren.

“Jeg synes, at det er helt afgørende, at sikkerheden er i orden. Det giver sig selv. Men det kan ikke være sådan, at sikkerhedsspørgsmål eller spørgsmål om beskyttelse af vores data er noget, der kommer imellem os og fair konkurrence,” sagde hun.Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.