Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft angrebet igen af russiske stats-hackere: Har fået adgang til kunde-data

Microsoft har opdaget et nyt stærkt avanceret hackerangreb af den russiske stats-hackergruppe Nobellium, som har fået adgang til kundedata.

Microsoft har opdaget et nyt angreb, som den russiske hackergruppe Nobellium ifølge selskabet står bag.

Den stats-sponsorerede hackergruppe har ifølge Microsoft fået adgang til kundedata under angrebet, der har været i gang i en måneds tid.

Dog meddeler Microsoft, at angrebet ‘i det store og hele ikke har været succesfuldt’ og at ‘størstedelen af målene’ ikke er blevet kompromitteret.

Microsofts Threat Intelligence Center har indtil videre opdaget tre tilfælde, hvor de russiske hackere har fået adgang til kundedata, som angiveligt er blevet anvendt til at angribe de pågældende kunder.

Microsoft betegner angrebs-formerne som ‘password-spray’ og ‘brute-force.’

Ifølge selskabets målinger har Nobellium især sigtet efter at få adgang til kundedata på it-selskaber og offentlige organisationer.

“Aktiviteten har især fokuseret på amerikanske interesser (omkring 45 procent) samt britiske (10 procent) og mindre antal i Tyskland og Canada. I alt har 36 lande været i sigtekornet,” lyder det fra Microsoft.

Til Reutersm meddeler selskabet, at man som Microsoft-kunde bør overveje at skifte brugernavn og mailadresse på kunde-konti samt blokere for adgang for ældre brugernavne.

Du kan læse mere om Nobelium-angrebet i blogpost fra Microsoft.Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.