Artikel top billede

Kæmpesejr til Facebook i amerikansk konkurrence-sag: Vinder over 48 delstater og stort tilsyn

Facebook vinder kæmpesejr i en af de største konkurrence-sager, som selskabet har været blandet ind i hjemlandet USA, hvor 48 delstater og det amerikanske handelstilsyn har lagt sag an.

Facebooks aktiekurs steg mandag fire procent i kølvandet på den store sejr, som en amerikansk domstol tildelte selskabet i en stort anlagt retssag.

Domstolen afviste kort og godt de sager, som hele 48 delstater samt det amerikanske handeltilsyn - Federal Trade Comimission - har anlagt mod Facebook for at skade konkurrencen med monopollignende opførsel.

De to parallelle sagsanlæg blev åbnet i december.

Både USA og delstaterne mener, at Facebook systematisk ødelægger konkurrencen ved blandt andet opkøb. Det var eksempelvis tilfældet, da selskabet i 2012 og 2014 købte hovedkonkurrenterne Instagram og WhatsApp, mener de.

Men domstolen - U.S. District Court i District of Columbia - mener ikke, at FTC i tilstrækkelig grad har underbygget påstanden om, at Facebook har en monopol-lignende position på det amerikanske marked for sociale medier.

“FTC’s sagsanlæg indeholder stort set intet konkret om det centrale spørgsmål om, hvor meget magt Facebook faktisk har i et klart defineret produkt-marked,” lyder det fra domstolen i afgørelsen.

“Det er nærmest som om, at FTC forventer, at retten blot anerkender den universielle sandhed, at Facebook er et monopol,” hedder det.

Du finder hele afgørelsen fra domstolen her.Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.