Artikel top billede

(Foto: Facebook)

Kæmpesejr til Facebook i amerikansk konkurrence-sag: Vinder over 48 delstater og stort tilsyn

Facebook vinder kæmpesejr i en af de største konkurrence-sager, som selskabet har været blandet ind i hjemlandet USA, hvor 48 delstater og det amerikanske handelstilsyn har lagt sag an.

Facebooks aktiekurs steg mandag fire procent i kølvandet på den store sejr, som en amerikansk domstol tildelte selskabet i en stort anlagt retssag.

Domstolen afviste kort og godt de sager, som hele 48 delstater samt det amerikanske handeltilsyn - Federal Trade Comimission - har anlagt mod Facebook for at skade konkurrencen med monopollignende opførsel.

De to parallelle sagsanlæg blev åbnet i december.

Både USA og delstaterne mener, at Facebook systematisk ødelægger konkurrencen ved blandt andet opkøb. Det var eksempelvis tilfældet, da selskabet i 2012 og 2014 købte hovedkonkurrenterne Instagram og WhatsApp, mener de.

Men domstolen - U.S. District Court i District of Columbia - mener ikke, at FTC i tilstrækkelig grad har underbygget påstanden om, at Facebook har en monopol-lignende position på det amerikanske marked for sociale medier.

“FTC’s sagsanlæg indeholder stort set intet konkret om det centrale spørgsmål om, hvor meget magt Facebook faktisk har i et klart defineret produkt-marked,” lyder det fra domstolen i afgørelsen.

“Det er nærmest som om, at FTC forventer, at retten blot anerkender den universielle sandhed, at Facebook er et monopol,” hedder det.

Du finder hele afgørelsen fra domstolen her.