Artikel top billede

Udstilling: Ørkenkrig, torpedobåde og lede svenskere

Krigsmuseet giver den en springskalle i sommerferien, hvor der – foruden en flot udstilling om Afghanistan – er sejlads med fjernstyrede torpedobåde og en rundvisning, hvor man kan høre om dengang svenskerne var nogle rigtig slemme typer.

Når man førhen ville lokke familien ind og se på krudt og kugler eller høre historier fra gamle dage, måtte man først overbevise de yngre medlemmer om, at Tøjhusmuseet altså ikke havde noget med mode at gøre.

Det er blevet lidt lettere i dag, da det mere mundret hedder Krigsmuseet og yderligere er blevet orienteret mod et lidt bredere publikum.

I sommerferien kan man eksempelvis sejle med fjernstyrede torpedobåde og øve sig i granatkast eller skyde med bue og pil.

Dertil kan man naturligvis se museets enorme samling våben, krigsmateriel og uniformer samt opleve lidt af, hvordan krigsindsatsen forløb i Afghanistan på en flot særudstilling.

Hver dag gennem det meste af juli er der også en rundvisning, hvor man se Christian 4.’s gamle krigshavn og høre om, hvordan Danmark og Sverige tit og ofte røg i totterne på hinanden op gennem 1600- og 1700-tallet.

Det er en historie om voldsomme slag, store tab til søs og om, hvordan dansksindede snaphaner i det sydlige Sverige blev nådesløst bekæmpet, pint og plaget af den svenske overmagt.

Nogle vil muligvis mene, at det ikke var svenskernes skyld alt sammen. Samt at de danske konger undertiden også kunne være nogle slemme og ikke altid voldsomt snedige opportunister med tendens til at vælge de forkerte allierede, fjender og kampe. Men sådan siges der jo så meget.

Under alle omstændigheder var Danmark på et tidspunkt i helt reel fare for at blive udslettet som nation, og det kan man også høre mere om.

Læs mere om udstillinger, tidsplaner og aktiviteter og book plads på rundvisningerne Krigsmuseets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.