Artikel top billede

Udstilling: Ørkenkrig, torpedobåde og lede svenskere

Krigsmuseet giver den en springskalle i sommerferien, hvor der – foruden en flot udstilling om Afghanistan – er sejlads med fjernstyrede torpedobåde og en rundvisning, hvor man kan høre om dengang svenskerne var nogle rigtig slemme typer.

Når man førhen ville lokke familien ind og se på krudt og kugler eller høre historier fra gamle dage, måtte man først overbevise de yngre medlemmer om, at Tøjhusmuseet altså ikke havde noget med mode at gøre.

Det er blevet lidt lettere i dag, da det mere mundret hedder Krigsmuseet og yderligere er blevet orienteret mod et lidt bredere publikum.

I sommerferien kan man eksempelvis sejle med fjernstyrede torpedobåde og øve sig i granatkast eller skyde med bue og pil.

Dertil kan man naturligvis se museets enorme samling våben, krigsmateriel og uniformer samt opleve lidt af, hvordan krigsindsatsen forløb i Afghanistan på en flot særudstilling.

Hver dag gennem det meste af juli er der også en rundvisning, hvor man se Christian 4.’s gamle krigshavn og høre om, hvordan Danmark og Sverige tit og ofte røg i totterne på hinanden op gennem 1600- og 1700-tallet.

Det er en historie om voldsomme slag, store tab til søs og om, hvordan dansksindede snaphaner i det sydlige Sverige blev nådesløst bekæmpet, pint og plaget af den svenske overmagt.

Nogle vil muligvis mene, at det ikke var svenskernes skyld alt sammen. Samt at de danske konger undertiden også kunne være nogle slemme og ikke altid voldsomt snedige opportunister med tendens til at vælge de forkerte allierede, fjender og kampe. Men sådan siges der jo så meget.

Under alle omstændigheder var Danmark på et tidspunkt i helt reel fare for at blive udslettet som nation, og det kan man også høre mere om.

Læs mere om udstillinger, tidsplaner og aktiviteter og book plads på rundvisningerne Krigsmuseets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere