Artikel top billede

Tim Bernes-Lees kildekode til WWW solgt på auktion for 34 millioner kroner

Tim Berners-Lees originale kildekode til World Wide Web solgt på auktion for 5,4 millioner dollar.

5,4 millioner dollar - eller godt 34 millioner kroner.

Så meget indbragte den originale kildekode til World Wide Web, som den britiske forsker Tim Berners-Lee skrev i 1989, onsdag, da den blev solgt af det britiske auktionshus Sotheby’s.

Kildekoden blev solgt som en blockchain-baseret token, en NFT (non-fungible token), der gør, at dens oprindelse kan spores helt tilbage til begyndelsen.

Med fulgte desuden et brev fra Tim Berners-Lee samt en plakat med den fulde kildekode påtrykt.

Kildekoden blev udbudt til en startpris på blot 1.000 dollar, men det ene bud tog altså det andet, hvorfor det endelige hammerslag faldt på 5.434.500 dollar.

Filen med kildekoden, som bliver udbudt, består af 9.555 linier. De inkluderer implementationer af de tre sprog og protokoller, som Tim Berners-Lee har opfundet, nemlig HTML, HTTP og URL.

Tim Berners-Lees WorldWideWeb-applikation blev iøvrigt skrevet i Objective C på en computer fra NeXT, som var det selskab, som Steve Jobs grundlagde efter han var blevet fyret fra Apple.

Kildekoden til WWW - som danner grundlag for vores allesammens brug af internettet - er faktisk ikke den første digitale ‘antikvitet,’ der bliver solgt på auktion.

Tidligere har Twitter-skaber Jack Dorsey eksempelvis solgt verdens første tweet som NFT-token for 2,9 millioner dollar.

Du kan læse mere om kildekoden til WWW hos Sotheby’s her.
Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.