Artikel top billede

Tim Bernes-Lees kildekode til WWW solgt på auktion for 34 millioner kroner

Tim Berners-Lees originale kildekode til World Wide Web solgt på auktion for 5,4 millioner dollar.

5,4 millioner dollar - eller godt 34 millioner kroner.

Så meget indbragte den originale kildekode til World Wide Web, som den britiske forsker Tim Berners-Lee skrev i 1989, onsdag, da den blev solgt af det britiske auktionshus Sotheby’s.

Kildekoden blev solgt som en blockchain-baseret token, en NFT (non-fungible token), der gør, at dens oprindelse kan spores helt tilbage til begyndelsen.

Med fulgte desuden et brev fra Tim Berners-Lee samt en plakat med den fulde kildekode påtrykt.

Kildekoden blev udbudt til en startpris på blot 1.000 dollar, men det ene bud tog altså det andet, hvorfor det endelige hammerslag faldt på 5.434.500 dollar.

Filen med kildekoden, som bliver udbudt, består af 9.555 linier. De inkluderer implementationer af de tre sprog og protokoller, som Tim Berners-Lee har opfundet, nemlig HTML, HTTP og URL.

Tim Berners-Lees WorldWideWeb-applikation blev iøvrigt skrevet i Objective C på en computer fra NeXT, som var det selskab, som Steve Jobs grundlagde efter han var blevet fyret fra Apple.

Kildekoden til WWW - som danner grundlag for vores allesammens brug af internettet - er faktisk ikke den første digitale ‘antikvitet,’ der bliver solgt på auktion.

Tidligere har Twitter-skaber Jack Dorsey eksempelvis solgt verdens første tweet som NFT-token for 2,9 millioner dollar.

Du kan læse mere om kildekoden til WWW hos Sotheby’s her.