Artikel top billede

Sikkerheds-ekspert: Det skal du gøre, hvis du er ramt af Kaseya-angrebet

Weekendens globale hacerangreb har ramt virksomheder helt ud i tredje led af forsyningskæden. Men er der overhovedet noget at stille op for de ramte? Og hvilken erfaring kan vi trække fra SolarWinds-angrebet sidste år?

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvad cybersikkerhedseksperterne mener vi har lært siden SolarWinds.
  • Læs hvorfor sikkerhedsekspert Leif Jensen mener at angrebet vil ramme Danmark.
1.303
6:45 min
Endnu et kædeangreb skrev sig i weekenden ind i historiebøgerne. Angrebet på den amerikanske it-leverandør, Kaseya, er gået verden rundt - ikke kun i medier men også gennem de virksomheder, der helt ud i tredje led er blevet kompromitterede.

De ramte virksomheder er spredt over mindst 17 forskellige lande. Kaseya anslår selv, at op til 1.500 virksomheder er kompromitterede.

Angrebet er allerede blevet et af de største nogensinde. Men det er langt fra enestående. Faktisk har hacket mange lighedspunkter med det kædeangreb, som software-leverandøren SolarWinds oplevede sidste år.

Men selv om lighederne er store, er det for sent at reagere, når først skaden er sket.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft på vej med opgradering til Chrome: Snart vil Chrome-faner indlæses øjeblikkeligt

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Satya Nadellas kæmpe løfte til Microsofts 400.000 partnere: Her er højdepunkterne fra Inspire 2021


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.