Artikel top billede

Kviktestudbyder politianmeldt: Tidligere medarbejdere kunne følge med i borgeres personnumre og helbredsoplysninger

Datatilsynet har meldt Covid-19-kviktestudbyderen Medical Nordic til politiet. Samtlige medarbejdere - også de tidligere ansatte - kunne følge med i borgernes følsomme personoplysninger.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvordan testvirksomheden sjuskede med datasikkerheden og delte borgeres følsomme personoplysninger med tidligere ansatte.
339
1:45 min
Kviktestudbyderen Charlottenlund Lægehus Medicals Nordic har ifølge Datatilsynet behandlet fortrolige oplysninger og helbredsoplysninger om borgere, der har fået foretaget Covid-19 tests, uden at den tilstrækkelige sikkerhed var på plads.

For dét har Datatilsynet politianmeldt virksomheden med indstilling til en bøde på 600.000 kroner.


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.