Artikel top billede

Udstilling: Bliv nybygger på Mars

De danske arkitekter fra BIG arbejder på at udvikle en base til Mars, og på Danmarks Tekniske Museum kan man denne sommer eksperimentere med at bygge sin egen rumbase.

Private virksomheder og milliardærer har som bekendt møvet sig ind på supermagternes domæne og gjort rumfart til en delvist privatiseret branche. Ja, de første turister er endda sendt i kredsløb – eller hop til atmosfærens yderzoner – og er vendt hjem igen.

Men der er stadig mange milepæle at nå, og håbet om første bemandede mission til Mars skinner helt sikkert klarest på himlen.

Det er en del af temaet for sommerens midlertidige udvidelse af Danmarks Tekniske Museums permanente rumudstilling. Frem til august kan man se en pop-up-udstilling, der inviterer besøgende til at slippe idéerne løs og undersøge, hvordan de ville se ud ude på fjerne planeter.

Pop-up-udstillingen på Danmarks Teknisk Museum er delt i to.

Første del tager gæsterne igennem de mest innovative bud på, hvordan livet kunne forme sig enten på Mars eller månen.

Danmark er helt i front på dette område med SAGA Space Architects, der trods det internationalt klingende navn er ganske danske. De har netop testet en beboelseskapsel på Grønland, hvor de golde omgivelser minder meget om Månen, og BIG er netop ved at udvikle en base til beboelse på Mars i projektet Mars Science Cities.

På udstillingen kan man komme helt tæt på prototypen af SAGAs kapsel og BIGs model, som den ser ud indtil nu. På den permanente udstilling kan man også se fartøjet, der bragte Andreas Mogensen ud i rummet.

På udstillingens anden del kan man tage inspirationen fra første del med sig og med papir og plast konstruere sine egne bud på, hvordan man kunne indrette sig i rummet.

Man kan efterfølgende tage billeder af sine forskellige modeller og bud på boformer og få dem lagt ind i et rumlandskab. Så kan man her se, hvordan det ville tage sig ud på overfladen af en anden planet.

Har familiens mindste mere lyst til at lege med farver, er der en masse flotte rummotiver med UFO’er og astronauter, der venter på at blive dekoreret.

Museet har åbent hver dag i sommerferien frem til søndag d. 8. august fra kl. 10 til 17.

Familieaktiviteterne i Rumværkstedet foregår hver dag fra kl. 10:30 til 15:30.

Entré 110 kr. for voksne og børn under 18 er gratis. Aktivitetsarmbånd, der giver adgang til Rumværkstedet, koster 25 kr. pr. barn, dog gratis for medlemmer af U18 klubben.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum og alle udstillingerne her: https://tekniskmuseum.dk/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere