Artikel top billede

Udstilling: Bliv nybygger på Mars

De danske arkitekter fra BIG arbejder på at udvikle en base til Mars, og på Danmarks Tekniske Museum kan man denne sommer eksperimentere med at bygge sin egen rumbase.

Private virksomheder og milliardærer har som bekendt møvet sig ind på supermagternes domæne og gjort rumfart til en delvist privatiseret branche. Ja, de første turister er endda sendt i kredsløb – eller hop til atmosfærens yderzoner – og er vendt hjem igen.

Men der er stadig mange milepæle at nå, og håbet om første bemandede mission til Mars skinner helt sikkert klarest på himlen.

Det er en del af temaet for sommerens midlertidige udvidelse af Danmarks Tekniske Museums permanente rumudstilling. Frem til august kan man se en pop-up-udstilling, der inviterer besøgende til at slippe idéerne løs og undersøge, hvordan de ville se ud ude på fjerne planeter.

Pop-up-udstillingen på Danmarks Teknisk Museum er delt i to.

Første del tager gæsterne igennem de mest innovative bud på, hvordan livet kunne forme sig enten på Mars eller månen.

Danmark er helt i front på dette område med SAGA Space Architects, der trods det internationalt klingende navn er ganske danske. De har netop testet en beboelseskapsel på Grønland, hvor de golde omgivelser minder meget om Månen, og BIG er netop ved at udvikle en base til beboelse på Mars i projektet Mars Science Cities.

På udstillingen kan man komme helt tæt på prototypen af SAGAs kapsel og BIGs model, som den ser ud indtil nu. På den permanente udstilling kan man også se fartøjet, der bragte Andreas Mogensen ud i rummet.

På udstillingens anden del kan man tage inspirationen fra første del med sig og med papir og plast konstruere sine egne bud på, hvordan man kunne indrette sig i rummet.

Man kan efterfølgende tage billeder af sine forskellige modeller og bud på boformer og få dem lagt ind i et rumlandskab. Så kan man her se, hvordan det ville tage sig ud på overfladen af en anden planet.

Har familiens mindste mere lyst til at lege med farver, er der en masse flotte rummotiver med UFO’er og astronauter, der venter på at blive dekoreret.

Museet har åbent hver dag i sommerferien frem til søndag d. 8. august fra kl. 10 til 17.

Familieaktiviteterne i Rumværkstedet foregår hver dag fra kl. 10:30 til 15:30.

Entré 110 kr. for voksne og børn under 18 er gratis. Aktivitetsarmbånd, der giver adgang til Rumværkstedet, koster 25 kr. pr. barn, dog gratis for medlemmer af U18 klubben.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum og alle udstillingerne her: https://tekniskmuseum.dk/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.