Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: CC licens)

USAs udenrigsministerium udlover over 60 millioner kroner i dusør for informationer om statsstøttede hackere

Mere end 60 millioner kroner kan inkasseres hos USA's udenrigsministerium, hvis man kan levere oplysninger om statsstøttede hackere, der planlægger angreb mod amerikansk infrastruktur. Det eneste man skal bruge er en Tor-browser og de rette informationer.

Det amerikanske udenrisgministerie har netop annonceret, at det udlover en dusør på 10 millioner dollar - over 60 millioner danske kroner - for enhver information, om hackere, der arbejder for udenlandske regeringer.

Specifikt bliver pengene udbetalt, hvis informationerne er om netop de hackergrupper, der arbejder for at ramme amerikansk infrastruktur "i strid med loven om computerbedrageri og -misbrug."

Det vil sige statsstøttede hackere, der angriber amerikansk kritisk infrastruktur med ransomware samt en række andre overtrædelser i cyberspace.

Belønningsprogrammet køres gennem den retshåndhævende sikkerhedsinstans Diplomatic Security Service, som har organiseret en Dark Web tip-rapporteringskanal, der kan tilgås via Tor-browseren, for at beskytte sikkerheden for potentielle kilder.

Dusøren kan blive udbetalt i blandt andet kryptovaluta.

For at læse mere om dusør-ordningen kan du klikke her.

De sidste år har USA oplevet angreb på blandt andet rørledninger, store som små producenter, hospitaler, skoler og lokale myndigheder.

En del af angrebene er dog forbundet til hackergrupper, der ikke menes at være statsstøttede.

Ministeriet anslår, at der blev betalt omkring 350 millioner dollars i løsesum til cyberkriminelle i 2020 i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs