Artikel top billede

(Foto: CC licens)

USAs udenrigsministerium udlover over 60 millioner kroner i dusør for informationer om statsstøttede hackere

Mere end 60 millioner kroner kan inkasseres hos USA's udenrigsministerium, hvis man kan levere oplysninger om statsstøttede hackere, der planlægger angreb mod amerikansk infrastruktur. Det eneste man skal bruge er en Tor-browser og de rette informationer.

Det amerikanske udenrisgministerie har netop annonceret, at det udlover en dusør på 10 millioner dollar - over 60 millioner danske kroner - for enhver information, om hackere, der arbejder for udenlandske regeringer.

Specifikt bliver pengene udbetalt, hvis informationerne er om netop de hackergrupper, der arbejder for at ramme amerikansk infrastruktur "i strid med loven om computerbedrageri og -misbrug."

Det vil sige statsstøttede hackere, der angriber amerikansk kritisk infrastruktur med ransomware samt en række andre overtrædelser i cyberspace.

Belønningsprogrammet køres gennem den retshåndhævende sikkerhedsinstans Diplomatic Security Service, som har organiseret en Dark Web tip-rapporteringskanal, der kan tilgås via Tor-browseren, for at beskytte sikkerheden for potentielle kilder.

Dusøren kan blive udbetalt i blandt andet kryptovaluta.

For at læse mere om dusør-ordningen kan du klikke her.

De sidste år har USA oplevet angreb på blandt andet rørledninger, store som små producenter, hospitaler, skoler og lokale myndigheder.

En del af angrebene er dog forbundet til hackergrupper, der ikke menes at være statsstøttede.

Ministeriet anslår, at der blev betalt omkring 350 millioner dollars i løsesum til cyberkriminelle i 2020 i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere