Artikel top billede

USAs udenrigsministerium udlover over 60 millioner kroner i dusør for informationer om statsstøttede hackere

Mere end 60 millioner kroner kan inkasseres hos USA's udenrigsministerium, hvis man kan levere oplysninger om statsstøttede hackere, der planlægger angreb mod amerikansk infrastruktur. Det eneste man skal bruge er en Tor-browser og de rette informationer.

Det amerikanske udenrisgministerie har netop annonceret, at det udlover en dusør på 10 millioner dollar - over 60 millioner danske kroner - for enhver information, om hackere, der arbejder for udenlandske regeringer.

Specifikt bliver pengene udbetalt, hvis informationerne er om netop de hackergrupper, der arbejder for at ramme amerikansk infrastruktur "i strid med loven om computerbedrageri og -misbrug."

Det vil sige statsstøttede hackere, der angriber amerikansk kritisk infrastruktur med ransomware samt en række andre overtrædelser i cyberspace.

Belønningsprogrammet køres gennem den retshåndhævende sikkerhedsinstans Diplomatic Security Service, som har organiseret en Dark Web tip-rapporteringskanal, der kan tilgås via Tor-browseren, for at beskytte sikkerheden for potentielle kilder.

Dusøren kan blive udbetalt i blandt andet kryptovaluta.

For at læse mere om dusør-ordningen kan du klikke her.

De sidste år har USA oplevet angreb på blandt andet rørledninger, store som små producenter, hospitaler, skoler og lokale myndigheder.

En del af angrebene er dog forbundet til hackergrupper, der ikke menes at være statsstøttede.

Ministeriet anslår, at der blev betalt omkring 350 millioner dollars i løsesum til cyberkriminelle i 2020 i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.