Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Viktor Axelsen ved OL i Rio 2016. Foto: Lars Møller.

Hackergrupper gør klar til at angribe OL i Tokyo: FBI slår alarm

USA's nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti advarer nu mod, at OL i Tokyo kan blive angrebet fra flere forskellige hackergrupperinger. Blandet andet advarer FBI om, at tv-signalet kan være et af de helt store mål.

De Olympiske Lege i Tokyo, Japan, er i fuld gang - indtil videre frem til mandag formiddag med en enkel sølvmedalje til Danmark.

Men fordelingen af de eftertragtede medaljer følges ikke kun af millioner af seer verden over. Flere hackergrupperinger har nemlig også indstillet sigtekornet på den store sportsbegivenhed.

Det vurderer USA's nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti, FBI, der advarer mod cyberangreb ved OL sandsynligvis med forsøg på blandt andet at kapre tv-signalet.

Det skriver Threatpost.

"Modstandere kan bruge social engineering og phishing-kampagner inden legene for at få adgang til eller bruge tidligere erhvervet adgang til at plante malware for at forstyrre berørte netværk under begivenheden," lyder det fra FBI.

Myndigheden forventer, at OL vil tiltrække både almindelige cyberkriminelle såvel som grupperinger sponsoreret af nationalstater.

Hackernes mulige mål menes at være at tjene penge, skabe forvirring, få opmærksomhed, chikanere modstandere og fremme ideologiske punkter.

OL i Tokyo har allerede haft sit første cybersikkerhedsangreb, hvor personlige oplysninger om frivillige og billetkøbere blev offentliggjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.