Artikel top billede

Viktor Axelsen ved OL i Rio 2016. Foto: Lars Møller. (Foto: ©Lars Møller)

Hackergrupper gør klar til at angribe OL i Tokyo: FBI slår alarm

USA's nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti advarer nu mod, at OL i Tokyo kan blive angrebet fra flere forskellige hackergrupperinger. Blandet andet advarer FBI om, at tv-signalet kan være et af de helt store mål.

De Olympiske Lege i Tokyo, Japan, er i fuld gang - indtil videre frem til mandag formiddag med en enkel sølvmedalje til Danmark.

Men fordelingen af de eftertragtede medaljer følges ikke kun af millioner af seer verden over. Flere hackergrupperinger har nemlig også indstillet sigtekornet på den store sportsbegivenhed.

Det vurderer USA's nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti, FBI, der advarer mod cyberangreb ved OL sandsynligvis med forsøg på blandt andet at kapre tv-signalet.

Det skriver Threatpost.

"Modstandere kan bruge social engineering og phishing-kampagner inden legene for at få adgang til eller bruge tidligere erhvervet adgang til at plante malware for at forstyrre berørte netværk under begivenheden," lyder det fra FBI.

Myndigheden forventer, at OL vil tiltrække både almindelige cyberkriminelle såvel som grupperinger sponsoreret af nationalstater.

Hackernes mulige mål menes at være at tjene penge, skabe forvirring, få opmærksomhed, chikanere modstandere og fremme ideologiske punkter.

OL i Tokyo har allerede haft sit første cybersikkerhedsangreb, hvor personlige oplysninger om frivillige og billetkøbere blev offentliggjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere