Artikel top billede

Det Hvide Hus opfordrer USA's mest kritiske virksomheder til at forbedre deres cyberforsvar

Et nyt notat fra Biden-regeringen opfordrer den kritiske del af virksomheder i USA til at tage et ekstra kig på cybersikkerheden.

Onsdag underskrev den amerikanske præsident Joe Biden et nationalt sikkerhednotat, der lancerer et nyt initiativ, der rækker ind i den offentlige og private del af USAs erhvervsliv.

Med notatet lanceres en såkaldt "præstationskontrol" for cybersikkerhed. Helt enkelt, anbefales amerikanske virksomheder, der driver kritisk infrastruktur at føre kontrol af cybersikkerheden, for at sikre USA som helhed.

Det skriver Reuters.

Anfalingerne er frivillige, men Biden-administrationen håber på, at det vil får virksomhederne til at forbedre deres cybersikkerhed og prioritere det forud for andre politiske bestræbelser.

Notatet kommer efter USA i år har været udsat for flere fatale angreb på betydningsfuld infrastruktur, så som olierørledningen Colonial Pipeline, som blev hacket og lagt ned tilbage i maj, og henlagde hele den amerikanske østkyst uden brændstof.

Dette skabte både panik i befolkningen og fik prisen på benzin til at stige i området.

Dertil kommer angrebet på kødproducenten JBS, hvis kødproduktion også efter et cyberangreb gik ned flere steder i USA.

"Fraværet af obligatoriske cybersikkerhedskrav til kritisk infrastruktur er det, der på mange måder har bragt os til det sårbarhedsniveau, vi har i dag," sagde en embedsmand om notatet.

I USA ejses næsten 90 procent af den kritiske infrastruktur af den private sektor. Derfor er landets sikkerhed afhængig af, at disse virksomheder søger for at bringe cybersikkerheden til et topniveau.

"At sikre den kræver en hel nationens indsats," sagde embedsmanden, der desuden beskriver denne sikekrhed i dag med ord som "patchwork" og "stykbidder".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere