Artikel top billede

Det Hvide Hus opfordrer USA's mest kritiske virksomheder til at forbedre deres cyberforsvar

Et nyt notat fra Biden-regeringen opfordrer den kritiske del af virksomheder i USA til at tage et ekstra kig på cybersikkerheden.

Onsdag underskrev den amerikanske præsident Joe Biden et nationalt sikkerhednotat, der lancerer et nyt initiativ, der rækker ind i den offentlige og private del af USAs erhvervsliv.

Med notatet lanceres en såkaldt "præstationskontrol" for cybersikkerhed. Helt enkelt, anbefales amerikanske virksomheder, der driver kritisk infrastruktur at føre kontrol af cybersikkerheden, for at sikre USA som helhed.

Det skriver Reuters.

Anfalingerne er frivillige, men Biden-administrationen håber på, at det vil får virksomhederne til at forbedre deres cybersikkerhed og prioritere det forud for andre politiske bestræbelser.

Notatet kommer efter USA i år har været udsat for flere fatale angreb på betydningsfuld infrastruktur, så som olierørledningen Colonial Pipeline, som blev hacket og lagt ned tilbage i maj, og henlagde hele den amerikanske østkyst uden brændstof.

Dette skabte både panik i befolkningen og fik prisen på benzin til at stige i området.

Dertil kommer angrebet på kødproducenten JBS, hvis kødproduktion også efter et cyberangreb gik ned flere steder i USA.

"Fraværet af obligatoriske cybersikkerhedskrav til kritisk infrastruktur er det, der på mange måder har bragt os til det sårbarhedsniveau, vi har i dag," sagde en embedsmand om notatet.

I USA ejses næsten 90 procent af den kritiske infrastruktur af den private sektor. Derfor er landets sikkerhed afhængig af, at disse virksomheder søger for at bringe cybersikkerheden til et topniveau.

"At sikre den kræver en hel nationens indsats," sagde embedsmanden, der desuden beskriver denne sikekrhed i dag med ord som "patchwork" og "stykbidder".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere