Artikel top billede

Zoom betaler halv milliard kroner efter privacy-problemer: Ændrer sin håndtering af dine data

Zoom lukker ned for en truende retssag med en halv milliard kroner i erstatning og en række grundlæggende ændringer i sin datahåndtering.

Zoom vil betale 85 millioner dollar - omkring en halv milliard kroner - i forlig for at lukke ned for det masse-søgsmål, som en række amerikanske brugere har anlagt mod selskabet.

Samtidig vil Zoom indføre en række ændringer i sin datahåndtering.

Søgsmålet består af i alt 14 sager, der hver især blev anlagt mod Zoom mellem marts og maj i fjor og siden lagt sammen til et masse-søgsmål, et såkaldt class action lawsuit.

I alle sagerne anklager sagsøgerne Zoom for ulovligt og uden samtykke at dele brugernes data via integrationer med tredjeparts-software.

Ligeledes beskyldes Zoom for at give forkerte oplysninger om platformens kryptering og for at have for dårlig it-sikkerhed og for at tilbyde brugerne for ringe muligheder for selv håndtere deres privacy.

Det har blandt andet ifølge ZDNet resulteret i såkaldt ‘zoombombing,’ der blev kendt under corona-krisen, hvor mange oplevede, at fremmede mennesker pludselig kunne dukke op i deres Zoom-møder.

Det amerikanske justitsministerium besluttede i fjor at ulovliggøre netop ‘zoom-bombing.’

Ændringer

Foruden erstatningen vil Zoom nu indføre en række ændringer, som skal forbedre it-sikkerheden og privacy-niveauet samt gøre it-sikkerheden bedre.

Blandt andet vil Zoom indføre såkaldte in-meeting notifikationer, som skal gøre det nemmere for brugerne at få overblik over, hvem der kan se, dele og gemme deres bruger-data og indhold.

Zoom vil desuden i det kommende år ikke integrere Facebooks SDK til iOS.