Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Zoom betaler halv milliard kroner efter privacy-problemer: Ændrer sin håndtering af dine data

Zoom lukker ned for en truende retssag med en halv milliard kroner i erstatning og en række grundlæggende ændringer i sin datahåndtering.

Zoom vil betale 85 millioner dollar - omkring en halv milliard kroner - i forlig for at lukke ned for det masse-søgsmål, som en række amerikanske brugere har anlagt mod selskabet.

Samtidig vil Zoom indføre en række ændringer i sin datahåndtering.

Søgsmålet består af i alt 14 sager, der hver især blev anlagt mod Zoom mellem marts og maj i fjor og siden lagt sammen til et masse-søgsmål, et såkaldt class action lawsuit.

I alle sagerne anklager sagsøgerne Zoom for ulovligt og uden samtykke at dele brugernes data via integrationer med tredjeparts-software.

Ligeledes beskyldes Zoom for at give forkerte oplysninger om platformens kryptering og for at have for dårlig it-sikkerhed og for at tilbyde brugerne for ringe muligheder for selv håndtere deres privacy.

Det har blandt andet ifølge ZDNet resulteret i såkaldt ‘zoombombing,’ der blev kendt under corona-krisen, hvor mange oplevede, at fremmede mennesker pludselig kunne dukke op i deres Zoom-møder.

Det amerikanske justitsministerium besluttede i fjor at ulovliggøre netop ‘zoom-bombing.’

Ændringer

Foruden erstatningen vil Zoom nu indføre en række ændringer, som skal forbedre it-sikkerheden og privacy-niveauet samt gøre it-sikkerheden bedre.

Blandt andet vil Zoom indføre såkaldte in-meeting notifikationer, som skal gøre det nemmere for brugerne at få overblik over, hvem der kan se, dele og gemme deres bruger-data og indhold.

Zoom vil desuden i det kommende år ikke integrere Facebooks SDK til iOS.
Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.