Artikel top billede

Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej

Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Overblik over tidsplanen for de kommende fire generation af chips som Intel vil lancere frem mod 2025
  • Hvad det er for teknologier som Intel bringer i spil
  • Hvorfor Intel taler om Ångstrøm-æraen som afløseren for nanometer
912
4:45 min
Det seneste par år har ikke været nådige ved Intel. Konkurrenter som AMD har lanceret stadigt bedre produkter, samarbejdspartnere som Apple har forladt dem og produktionsteknologien, som ellers altid har været Intels styrke, har mistet pusten.

Alt sammen medvirkende til, at Intel i januar sagde farvel til CEO Bob Swan efter blot to år på topposten. I stedet satte bestyrelsen VMWares CEO Pat Gelsinger ind.

Gelsinger har en fortid som CTO hos Intel, og netop den tekniske dimension er nøglen til at forstå Intels aktuelle udfordring.

For chipgiganten med rødder tilbage til 1968 mangler ikke penge. Tværtimod overgik seneste regnskab forventningerne, godt hjulpet af det gode pc-salg, og aktiekursen er tæt på hvad den var lige før det globale it-kollaps i 2001.

[articlelink id="256273" layout="image" label="Læs også:" title=""]

Intel mangler derimod momentum. Den der altafgørende fremdrift inden for teknologi, som lader aktionærer og partnere sove trygt om natten.

Opgaven for Pat Gelsinger er derfor at skabe et Intel, der konverterer penge til processorer. Og som bruger den nyeste teknologi på en måde, så aktionærerne føler sig trygge.

Derfor tonede Pat Gelsinger også frem forleden i en 45 minutter lang webcast kaldet Intel Accelerated. Her fremlagde Intel-bossen sammen med udvalgte medarbejdere, detaljer og tidsplanen for hele fire fremtidige generationer af Intel-platforme.

Gelsinger selv kalder planen for ”den mest omfattende roadmap Intel nogensinde har fremlagt”. Og selv hvis man fjerner hypen og marketingsordene, så giver Intel-planerne it-entusiaster gode ting at se frem til i de kommende år.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Her er mine take aways fra Computerworld Cloud Festival 2023: Prisen kommer (nok) til at stige

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Tre danske leverandører skal levere it-løsninger for op mod en halv milliard kroner til Københavns Universitet

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Datatilsynet: Østre Landsrets GDPR-dom og million-bøde er et 'super vigtigt skridt" for kommende GDPR-sager

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Der er brændende sol over Las Vegas, og Oracles CEO har et budskab med til os alle