Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Coronakrisen får printmængderne til at falde drastisk: I 2020 blev der printet 450 milliarder færre sider

Lukkede kontorer og hjemmearbejde fik printmængderne til at falde med hele 14 procent i 2020. Det svarer til, at der blev printet 450 milliarder færre papirer om året, der var stærkt præget af coronakrisen. Analysehuset IDC forudser dog et comeback for printbranchen.

Den seneste årrække er de globale printmængder faldet i et stabilt tempo.

Men med pandemien indtræden i 2020 blev håndbremsen trukket.

Antallet af papirer, der fandt vej gennem en kontor- eller hjemmeprinter, faldt med hele 450 milliarder sider på verdensplan.

Det svarer til en fald på 14 procent i forhold til 2019.

Det viser analysehuset IDC's seneste opgørelse, der har taget temperaturen på den feberramte printbranche i 2020.

Samlet set blev der printet 2,8 billioner sider i løbet af året.

IDC noterer, at covid-19 og det dramatiske skifte fra kontorarbejde til hjemmearbejde er årsagen til den stærke nedgang.

Analysehuset forudser dog, at den overordnede papirvolumen vil stige med to procent fra 2020 til 2021. Men på trods af stigningen, så vil printmængderne ikke komme tilbage på niveauet som før pandemien.

Frs 2022 og fremefter lyder forudsigelsen, at papirmængderne fortsat vil falde år for år, og endda i et højere tempo end inden coronakrisen, lyder det.

Det ventes nemlig, at mange vender tilbage til kontorerne, men en større procentdel vil fortsætte med at arbejde hjemmefra end før pandemien, hvilket vil udløse et større fald.

I løbet af 2020 er der dog set en stigning på fire procent i papirmængderne printet på inkjet-printere i hjemmet. Samtidig er antallet af papirer printet på multifunktions laserprintere, der primært står på kontorerne, faldet med 16 procent i 2020.

"Udskrevne sider derhjemme vil ikke opveje faldet på kontorer, da organisationer og regeringer fortsat forfølger papirløse initiativer og dagsordener for digital transformation," lyder det fra Ilona Stankeova, der er senior forskningsdirektør ved IDC Europe.

For 2020 lød antallet af printede sider på 2,8 billioner, og dette tal forventes af være faldet til 2,3 billioner, når kalenderen viser 2025.

Selvom det er et stort fald, så påpeger Ilona Stankeova, at 2,3 billioner papirer svarer til, at der hvert minut udskrives 4,4 millioner papirer globalt og dækker et område på størrelse med 39 fodboldbaner i minuttet.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.