Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Partier langer ud efter besparelser hos Datatilsynet: "Meget, meget problematisk"

Det er dybt problematisk, at regeringen planlægger at spare på budgettet hos Datatilsynet. Det mener en række partier i både rød og blå blok, der vil have tilført flere ressourcer til tilsynet.

Det bliver mødt af hård kritik fra en række partier i Folketinget, at regeringen planlægger markante besparelser hos Datatilsynet.

Som Computerworld allerede sidste år kunnet fortælle, så står Datatilsynets bevilling til at falde i løbet af de kommende år. Det betyder, at tilsynet får færre penge at løse sin opgave for i fremtiden.

Det får nu en række partier til at lange hårdt ud efter beslutningen om at give færre penge til det danske Datatilsyn.

Det skriver Altinget.

"Vi taler om et tilsyn, der får større og flere opgaver og som er stadig vigtigere for, at vores samfund fungerer, så det er helt tudetosset, at man vælger at skære lige præcis her," siger it-ordfører Christoffer Aagaard Melson ifølge mediet, og kalder situationen meget, meget problematisk.

Venstres ordfører får opbakning fra regeringens støtteparti Enhedslisten. Her er man også stærkt kritisk over for beslutningen, som man mener er uholdbar i en tid hvor samfundet bliver mere digitaliseret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere