Artikel top billede

Partier langer ud efter besparelser hos Datatilsynet: "Meget, meget problematisk"

Det er dybt problematisk, at regeringen planlægger at spare på budgettet hos Datatilsynet. Det mener en række partier i både rød og blå blok, der vil have tilført flere ressourcer til tilsynet.

Det bliver mødt af hård kritik fra en række partier i Folketinget, at regeringen planlægger markante besparelser hos Datatilsynet.

Som Computerworld allerede sidste år kunnet fortælle, så står Datatilsynets bevilling til at falde i løbet af de kommende år. Det betyder, at tilsynet får færre penge at løse sin opgave for i fremtiden.

Det får nu en række partier til at lange hårdt ud efter beslutningen om at give færre penge til det danske Datatilsyn.

Det skriver Altinget.

"Vi taler om et tilsyn, der får større og flere opgaver og som er stadig vigtigere for, at vores samfund fungerer, så det er helt tudetosset, at man vælger at skære lige præcis her," siger it-ordfører Christoffer Aagaard Melson ifølge mediet, og kalder situationen meget, meget problematisk.

Venstres ordfører får opbakning fra regeringens støtteparti Enhedslisten. Her er man også stærkt kritisk over for beslutningen, som man mener er uholdbar i en tid hvor samfundet bliver mere digitaliseret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere