Artikel top billede

USA sætter ind over for Apple og Googles udskældte betalingsmodel

Amerikanske politikere går nu også ind i kampen mod Apple og Googles monopol på at downloade apps til verdens smartphones. Derfor er man nu klar til at følge EU og regulere området.

Apple og Google sidder alt for tungt på markedet for apps til smartphones.

Det mener en række amerikanske politikere fra begge partier i USA. Derfor er Kongressen klar til at følge EU's tilgang til de to app-butikker for at begrænse de to selskabers dominans på markedet.

Det skriver Reuters.

Lovgivningen vil både begrænse Apple og Googles udskældte betalingsmodeller i App Store og Google Play Store. Derudover vil man forhindre de to selskaber i at favorisere deres egne apps på de to platforme.

"Jeg finder det her destruktive misbrug fra Apple og Google så stødende på så mange niveauer. Deres magt har nået et punkt, hvor det rammer en hel økonomi i at at vokse og innovere," siger en af politikerne bag den nye lovgivning.

Med lovforslaget er USA går USA samme vej som politikere i EU. Her har den dansk konkurrencekommissær Margrethe Vestager selv åbnet en sag mod Apple og Google for deres brug af de to platforme.

Derudover har EU-Kommissionen også introduceret et lovforslag, der skal begrænse Apple og Googles eneret på platformene.

“Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol på sin App Store. Man skal i hvert fald være ret teknisk ambitiøs for at gøre noget andet,” har Margrethe Vestager tidligere sagt til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere