Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nvidias kæmpe-opkøb af Arm skal nu kulegraves: Fusionen kan skabe store problemer for konkurrenter

De britiske konkurencemyndigheder indleder nu en dybdegående undersøgelse af Nvidias overtagelse af Arm. Der er nemlig opstået frygt for, at fusionen vil skade Nvidias konkurrenter som Intel, Qualcomm og AMD.

Nvidias opkøb af britiske Arm til 40 milliarder dollar vækker fortsat bekymring.

Efter en indledende undersøgelse slår de britiske konkurrencemyndigheder nu fast, at der er brug for en dybegående redegørelse af kæmpeopkøbet.

Den britiske konkurrencemyndighed (CMA) har indgivet en rapport til udenrigsministeren, der fortæller, at den fusionerede virksomhed vil have evnen og muligheden for at styrke Nvidias konkurrenceevne ved at begrænse adgangen til Arms intellektuelle ejendomsret (IP), skriver ZDNet.

Nvidias konkurrenter benytter nemlig Arms IP til at producere chips, halvledere og andre produkter, der konkurrerer med Nvidias egne produkter.

Disse virksomheder omfatter Intel, Qualcomm, AMD og Xilinx, som for nylig udtrykte forargelse over handlen.

"Vi er bekymrede for, at Nvidias overtagelse af Arm kan skabe reelle problemer for Nvidias konkurrenter ved at begrænse deres adgang til vigtige teknologier og i sidste ende kvæle innovation på tværs af en række vigtige og voksende markeder. Dette kan ende med, at forbrugerne går glip af nye produkter, eller priserne stiger," siger Andrea Coscelli, chef for CMA til mediet.

Opkøb til 250 milliarder

Efter Nvidia i august 2020 meddelte, at selskabet ville købe britiske Arm Holding i det hidtil største opkøb i chip-branchen, er der fra flere sider blevet udtrykt bekymring om de mulige konsekvenser af gigant-købet til over 250 milliarder kroner.

Den amerikanske chipproducent erkendte sidste uge, at planen om en overtagelse inden for 18 måneder ser ud til at være urealistisk, skrev Financial Times.

"Vores diskussioner med tilsynsmyndigheder tager længere tid end først antaget, så det skubber tidsplanen," siger Jensen Huang, CEO i Nvidia, til mediet.

Kæmpehandlen er blevet genstand for konkurrenceundersøgelser verden over.

Jensen Huang forklarer dog, at selskabet stadig er "overbevist" om, at konkurrencemyndighederne vil godkende opkøbet af Arm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.