Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Nvidias kæmpe-opkøb af Arm skal nu kulegraves: Fusionen kan skabe store problemer for konkurrenter

De britiske konkurencemyndigheder indleder nu en dybdegående undersøgelse af Nvidias overtagelse af Arm. Der er nemlig opstået frygt for, at fusionen vil skade Nvidias konkurrenter som Intel, Qualcomm og AMD.

Nvidias opkøb af britiske Arm til 40 milliarder dollar vækker fortsat bekymring.

Efter en indledende undersøgelse slår de britiske konkurrencemyndigheder nu fast, at der er brug for en dybegående redegørelse af kæmpeopkøbet.

Den britiske konkurrencemyndighed (CMA) har indgivet en rapport til udenrigsministeren, der fortæller, at den fusionerede virksomhed vil have evnen og muligheden for at styrke Nvidias konkurrenceevne ved at begrænse adgangen til Arms intellektuelle ejendomsret (IP), skriver ZDNet.

Nvidias konkurrenter benytter nemlig Arms IP til at producere chips, halvledere og andre produkter, der konkurrerer med Nvidias egne produkter.

Disse virksomheder omfatter Intel, Qualcomm, AMD og Xilinx, som for nylig udtrykte forargelse over handlen.

"Vi er bekymrede for, at Nvidias overtagelse af Arm kan skabe reelle problemer for Nvidias konkurrenter ved at begrænse deres adgang til vigtige teknologier og i sidste ende kvæle innovation på tværs af en række vigtige og voksende markeder. Dette kan ende med, at forbrugerne går glip af nye produkter, eller priserne stiger," siger Andrea Coscelli, chef for CMA til mediet.

Opkøb til 250 milliarder

Efter Nvidia i august 2020 meddelte, at selskabet ville købe britiske Arm Holding i det hidtil største opkøb i chip-branchen, er der fra flere sider blevet udtrykt bekymring om de mulige konsekvenser af gigant-købet til over 250 milliarder kroner.

Den amerikanske chipproducent erkendte sidste uge, at planen om en overtagelse inden for 18 måneder ser ud til at være urealistisk, skrev Financial Times.

"Vores diskussioner med tilsynsmyndigheder tager længere tid end først antaget, så det skubber tidsplanen," siger Jensen Huang, CEO i Nvidia, til mediet.

Kæmpehandlen er blevet genstand for konkurrenceundersøgelser verden over.

Jensen Huang forklarer dog, at selskabet stadig er "overbevist" om, at konkurrencemyndighederne vil godkende opkøbet af Arm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere