Artikel top billede

Covid-19 og chipmangel udfordrer stadig nordjyske RTX: Omsætningen falder med 24 procent

RTX fra Nordjylland er stadig tynget af covid-19 samt chipmanglen. Omsætningen går tilbage med 24 procent og det meste af overskuddet barberes væk. Men CEO Peter Røpke noterer sig, at efterspørgslen er tilbage.

Nordjyske RTX er stadig påvirket af pandemien og manglen på computerchips.

Det viser selskabets regnskab for årets tredje kvartal, hvor omsætningen går tilbage med 24 procent sammenlignet med sidste år.

For kvartalet ender toplinjen på 120,6 millioner kroner, hvor den året forinden lød på 158 millioner.

Hvad angår indtjeningen, så er det meste af overskuddet barberet væk, når der sammenlignes med samme kvartal sidste år.

Resultatet før skat falder fra 33,8 millioner kroner til 1,9 millioner. Samtidig daler bundlinjen fra 26,3 millioner til 1,4 millioner.

Selskabet fra Nørresundby noterer dog, at efterspørgslen ser bedre ud. I begyndelsen af året var det netop efterspørgslen der voldede problemer.

"Vi ser fortsat en gradvis normalisering af efterspørgslen, selvom covid-19 også har påvirket tredje kvartal af 2020/21," lyder det fra administrerende direktør Peter Røpke i forbindeles med regnskabet.

Ordrebeholdningen ser ud til at være rekordstor nu, da flere leverancer er blevet udskudt på grund af chipmanglen. Alt i alt fastholder RTX forventningerne til det fulde finansår, fremgår det.

"I den resterende del af regnskabsåret forventer vi at se en yderligere stigning i efterspørgslen, men også yderligere udfordringer i forsyningskæden. Derfor fastholder vi forventningerne for regnskabsåret 2020/21, men usikkerheden vedrørende resten af året er højere end normalt på grund af de fortsatte udfordringer med komponentmangel," lyder det fra Peter Røpke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere