Artikel top billede

Covid-19 og chipmangel udfordrer stadig nordjyske RTX: Omsætningen falder med 24 procent

RTX fra Nordjylland er stadig tynget af covid-19 samt chipmanglen. Omsætningen går tilbage med 24 procent og det meste af overskuddet barberes væk. Men CEO Peter Røpke noterer sig, at efterspørgslen er tilbage.

Nordjyske RTX er stadig påvirket af pandemien og manglen på computerchips.

Det viser selskabets regnskab for årets tredje kvartal, hvor omsætningen går tilbage med 24 procent sammenlignet med sidste år.

For kvartalet ender toplinjen på 120,6 millioner kroner, hvor den året forinden lød på 158 millioner.

Hvad angår indtjeningen, så er det meste af overskuddet barberet væk, når der sammenlignes med samme kvartal sidste år.

Resultatet før skat falder fra 33,8 millioner kroner til 1,9 millioner. Samtidig daler bundlinjen fra 26,3 millioner til 1,4 millioner.

Selskabet fra Nørresundby noterer dog, at efterspørgslen ser bedre ud. I begyndelsen af året var det netop efterspørgslen der voldede problemer.

"Vi ser fortsat en gradvis normalisering af efterspørgslen, selvom covid-19 også har påvirket tredje kvartal af 2020/21," lyder det fra administrerende direktør Peter Røpke i forbindeles med regnskabet.

Ordrebeholdningen ser ud til at være rekordstor nu, da flere leverancer er blevet udskudt på grund af chipmanglen. Alt i alt fastholder RTX forventningerne til det fulde finansår, fremgår det.

"I den resterende del af regnskabsåret forventer vi at se en yderligere stigning i efterspørgslen, men også yderligere udfordringer i forsyningskæden. Derfor fastholder vi forventningerne for regnskabsåret 2020/21, men usikkerheden vedrørende resten af året er højere end normalt på grund af de fortsatte udfordringer med komponentmangel," lyder det fra Peter Røpke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere