Artikel top billede

Covid-19 og chipmangel udfordrer stadig nordjyske RTX: Omsætningen falder med 24 procent

RTX fra Nordjylland er stadig tynget af covid-19 samt chipmanglen. Omsætningen går tilbage med 24 procent og det meste af overskuddet barberes væk. Men CEO Peter Røpke noterer sig, at efterspørgslen er tilbage.

Nordjyske RTX er stadig påvirket af pandemien og manglen på computerchips.

Det viser selskabets regnskab for årets tredje kvartal, hvor omsætningen går tilbage med 24 procent sammenlignet med sidste år.

For kvartalet ender toplinjen på 120,6 millioner kroner, hvor den året forinden lød på 158 millioner.

Hvad angår indtjeningen, så er det meste af overskuddet barberet væk, når der sammenlignes med samme kvartal sidste år.

Resultatet før skat falder fra 33,8 millioner kroner til 1,9 millioner. Samtidig daler bundlinjen fra 26,3 millioner til 1,4 millioner.

Selskabet fra Nørresundby noterer dog, at efterspørgslen ser bedre ud. I begyndelsen af året var det netop efterspørgslen der voldede problemer.

"Vi ser fortsat en gradvis normalisering af efterspørgslen, selvom covid-19 også har påvirket tredje kvartal af 2020/21," lyder det fra administrerende direktør Peter Røpke i forbindeles med regnskabet.

Ordrebeholdningen ser ud til at være rekordstor nu, da flere leverancer er blevet udskudt på grund af chipmanglen. Alt i alt fastholder RTX forventningerne til det fulde finansår, fremgår det.

"I den resterende del af regnskabsåret forventer vi at se en yderligere stigning i efterspørgslen, men også yderligere udfordringer i forsyningskæden. Derfor fastholder vi forventningerne for regnskabsåret 2020/21, men usikkerheden vedrørende resten af året er højere end normalt på grund af de fortsatte udfordringer med komponentmangel," lyder det fra Peter Røpke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere