Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Google indfører ny funktion i al stilhed: Snart vil du kunne styre din Android-telefon med dine øjne og dit ansigt

Google er næsten klar med en ny avanceret funktion til Android, der vil gøre det muligt at styre din smartphone med dit blik og dit ansigt. Se her, hvordan det kommer til at fungere. Du kan selv teste funktionerne lige nu.

Google er godt i gang med at udvikle på en ny feature, som meget vel kan komme til at danne en ny standard for den måde, som vi interagerer med vores smartphones på.

I dag kender vi alle den udbredte kropsholdning med let nedadvendt ansigt rettet mod telefonen, som holdes løftet med ofte begge hænder, mens tommelfingrene anvendes til at taste på skærmen.

Inden længe kan denne positur meget vel bliver afløst af forvredne ansigter og øjne, der ruller rundt i hovederne.

For den kommende version af Android - som Google netop har sendt i beta-test - rummer nemlig muligheden for at styre smartphonens funktioner med øjne og mimik, som affotograferes af Android-telefonens kamera.

Mulighederne er mange, men eksempelvis vil et et kig til venstre kunne indstilles som ‘tilbage’, et kig opad vil kunne åbne ‘notifikationer,’ mens et løftet øjenbryn eksempelvis vil kunne være ‘hjem’ og altså føre dig tilbage til hovedskærmen.

Eller hvad med at indstille din smartphones indstillinger ved at åbne munden på vid gab? Eller åbne overblik over åbne apps ved at smile ad din telefon?

Den nye funktion bygger på en ældre API, Accessibility API, som udviklerne længe har kunnet udvikle på til Android.

Den har været tiltænkt features til Android-brugere med forskellige former for fysiske handicap, der har gjort det nødvendigt for dem at kunne styre deres telefon med andet end skrift, eksempelvis stemme og bevægelser.

Den nye funktion med Android 12.0.0-betaen i Android Accessibility Suite App hedder ‘Camera Switches.’

Funktionen gør brugeren tydeligt opmærksom på, at den er tændt og at kameraet altså dermed anvendes aktivt til styring af telefonen.

Den indeholder i første omgang genkendelse af seks ansigts-’beskeder,’ men der kan meget vel være flere på vej.

De seks ‘beskeder,’ som Android 12.0.0 vil kunne genkende, er:

- Kig op.

- Kig til venstre.

- Kig til højre.

- Hæv øjenbryn.

- Smil.

- Åben mund.

Disse seks beskeder kan indstilles til at udføre en af følgende handlinger i Android-telefonens Camera Switch.

- Luk Camera Switch.

- Skift auto-scan.

- Gå tilbage i auto-scan.

- Vælg [select].

- Næste [next].

- Tidligere [previous].

- Hold [touch & hold].

- Scroll fremad.

- Scroll tilbage.

- Hjem.

- Tilbage.

- Gå til notifikationer.

- Gå til indstillinger.

- Gå til overview.

Funktionen er live, og du kan selv teste den ud, hvis du anvender den nyeste Android 12 beta.

Kan du vente, så er det højt sandsynligt, at funktionen vil blive udrullet til din egen Android-telefon, når først den er færdigtestet og har været en tur gennem din smartphone-leverandør.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.