Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

PlayStation Network ramt af stort nedbrud i nat - "Tak, orkanen Ida!"

PlayStation Network var i nat nede. Det store nedbrud, der afskar brugerne deres spil-tjenste skyldes formentligt orkanen Ida, der hærger USA lige nu, skriver virksomheden.

PlayStation Network (PSN) meldte i går aftes ved 19.50-tiden dansk tid, at platformen var gået ned. Dette skriver spilselskabet på Twitter-kontoen PlayStation LifeStyle.

Samtlige konsoller og platforme var ramt oplyser Sony - det vil sige PS Vita, PS Vita, PS3, PS3, PS4, PS5 og web.

"PSN er nede. Dette kan påvirke din mulighed for at spille et spil, der kræver licensbekræftelse fra serverne," lyder meldingen på Twitter.

Nedbruddet varede cirka fire timer. På Downdetector.dk melder et stigende antal brugere om fejl startende fra 19.52 dansk tid. Og cirka 23.22 begynder masse-rapporteringerne at falde igen.

PSN opfordrede brugere til at tjekke selskabets statushjemmeside, der denne morgen igen melder at alle services er oppe at køre igen.

På Twitterprofilen var PSN-medarbejderen Annette i fuld sving med at besvare brugeres spørgsmål:

"Hvornår er netværket oppe igen?" spørger en bruger.

"Desværre er vi ikke et Sony-firma, så vi aner det ikke. Jeg opdaterer konstant selv statussiden," skriver Annette som svar.

En anden bruger spørger: "Påvirker dette at indløse koder?"

"Jeg vil anbefale at tjekke PSN-statussiden og vente til alt er grønt, før du forsøger at indløse koder," lyder det fra Annette.

Hun fortæller desuden, at de berørte primært befinder sig i USA. Derfor kan nogen brugere andre steder i verden godt gå fri af problemerne med netværket. Dog melder flere brugere udenfor USA ind i Twitter-tråden, at disse også oplever nedbrud.

Årsagen til nedbruddet tilskriver PSN-medarbejderen den orkan, der lige nu har ramt dele af USA.

"Vi er ikke et Sony-firma, og det er umuligt at kontrollere vejret, hvilket sandsynligvis er årsagen til denne driftsstop. (Tak, orkanen Ida!)."

PlayStation Network er en gratis tjeneste fra Sony tilknyttet deres PlayStation serie. På platformen kan brugere af PlayStation 3 og PlayStation Portable spille med andre brugere eller downloade trailere, demoer og hele spil.

Der er over 20 millioner registrede brugere på PlayStation Network.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.