Artikel top billede

PlayStation Network ramt af stort nedbrud i nat - "Tak, orkanen Ida!"

PlayStation Network var i nat nede. Det store nedbrud, der afskar brugerne deres spil-tjenste skyldes formentligt orkanen Ida, der hærger USA lige nu, skriver virksomheden.

PlayStation Network (PSN) meldte i går aftes ved 19.50-tiden dansk tid, at platformen var gået ned. Dette skriver spilselskabet på Twitter-kontoen PlayStation LifeStyle.

Samtlige konsoller og platforme var ramt oplyser Sony - det vil sige PS Vita, PS Vita, PS3, PS3, PS4, PS5 og web.

"PSN er nede. Dette kan påvirke din mulighed for at spille et spil, der kræver licensbekræftelse fra serverne," lyder meldingen på Twitter.

Nedbruddet varede cirka fire timer. På Downdetector.dk melder et stigende antal brugere om fejl startende fra 19.52 dansk tid. Og cirka 23.22 begynder masse-rapporteringerne at falde igen.

PSN opfordrede brugere til at tjekke selskabets statushjemmeside, der denne morgen igen melder at alle services er oppe at køre igen.

På Twitterprofilen var PSN-medarbejderen Annette i fuld sving med at besvare brugeres spørgsmål:

"Hvornår er netværket oppe igen?" spørger en bruger.

"Desværre er vi ikke et Sony-firma, så vi aner det ikke. Jeg opdaterer konstant selv statussiden," skriver Annette som svar.

En anden bruger spørger: "Påvirker dette at indløse koder?"

"Jeg vil anbefale at tjekke PSN-statussiden og vente til alt er grønt, før du forsøger at indløse koder," lyder det fra Annette.

Hun fortæller desuden, at de berørte primært befinder sig i USA. Derfor kan nogen brugere andre steder i verden godt gå fri af problemerne med netværket. Dog melder flere brugere udenfor USA ind i Twitter-tråden, at disse også oplever nedbrud.

Årsagen til nedbruddet tilskriver PSN-medarbejderen den orkan, der lige nu har ramt dele af USA.

"Vi er ikke et Sony-firma, og det er umuligt at kontrollere vejret, hvilket sandsynligvis er årsagen til denne driftsstop. (Tak, orkanen Ida!)."

PlayStation Network er en gratis tjeneste fra Sony tilknyttet deres PlayStation serie. På platformen kan brugere af PlayStation 3 og PlayStation Portable spille med andre brugere eller downloade trailere, demoer og hele spil.

Der er over 20 millioner registrede brugere på PlayStation Network.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere