Artikel top billede

PlayStation Network ramt af stort nedbrud i nat - "Tak, orkanen Ida!"

PlayStation Network var i nat nede. Det store nedbrud, der afskar brugerne deres spil-tjenste skyldes formentligt orkanen Ida, der hærger USA lige nu, skriver virksomheden.

PlayStation Network (PSN) meldte i går aftes ved 19.50-tiden dansk tid, at platformen var gået ned. Dette skriver spilselskabet på Twitter-kontoen PlayStation LifeStyle.

Samtlige konsoller og platforme var ramt oplyser Sony - det vil sige PS Vita, PS Vita, PS3, PS3, PS4, PS5 og web.

"PSN er nede. Dette kan påvirke din mulighed for at spille et spil, der kræver licensbekræftelse fra serverne," lyder meldingen på Twitter.

Nedbruddet varede cirka fire timer. På Downdetector.dk melder et stigende antal brugere om fejl startende fra 19.52 dansk tid. Og cirka 23.22 begynder masse-rapporteringerne at falde igen.

PSN opfordrede brugere til at tjekke selskabets statushjemmeside, der denne morgen igen melder at alle services er oppe at køre igen.

På Twitterprofilen var PSN-medarbejderen Annette i fuld sving med at besvare brugeres spørgsmål:

"Hvornår er netværket oppe igen?" spørger en bruger.

"Desværre er vi ikke et Sony-firma, så vi aner det ikke. Jeg opdaterer konstant selv statussiden," skriver Annette som svar.

En anden bruger spørger: "Påvirker dette at indløse koder?"

"Jeg vil anbefale at tjekke PSN-statussiden og vente til alt er grønt, før du forsøger at indløse koder," lyder det fra Annette.

Hun fortæller desuden, at de berørte primært befinder sig i USA. Derfor kan nogen brugere andre steder i verden godt gå fri af problemerne med netværket. Dog melder flere brugere udenfor USA ind i Twitter-tråden, at disse også oplever nedbrud.

Årsagen til nedbruddet tilskriver PSN-medarbejderen den orkan, der lige nu har ramt dele af USA.

"Vi er ikke et Sony-firma, og det er umuligt at kontrollere vejret, hvilket sandsynligvis er årsagen til denne driftsstop. (Tak, orkanen Ida!)."

PlayStation Network er en gratis tjeneste fra Sony tilknyttet deres PlayStation serie. På platformen kan brugere af PlayStation 3 og PlayStation Portable spille med andre brugere eller downloade trailere, demoer og hele spil.

Der er over 20 millioner registrede brugere på PlayStation Network.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere