Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Hacker sælger falskt Banksy NFT gennem kunstnerens egen hjemmeside for 2,1 millioner kroner

Efter at have narret en britisk kunst-samler til at købe et forfalsket digitalt certifikat af et online kunstværk - et såkaldt NFT - har hackeren nu returneret pengen til køberen igen.

NFT'en havde hackeren påstået var et Banksy-kunstværk, og havde taget 2,1 millioner kroner for det - svarende til 244.000 pund.

Det skriver BBC.

Fupnummeret havde hackeren udført ved at få adgang til kunstnerens egen hjemmeside, banksy.co.uk, hvor han så havde lagt et link op til en online-auktion.

Via linket, der er slettet nu fra siden, kom britten igennem og bød 90 procent mere for den falske NFT end konkurrerende tilbudsgivere.

Banksys team understreger på bagkant af hændelsen, at "enhver Banksy NFT-auktion er ikke tilknyttet kunstneren i nogen form eller form".

NFT'er er internettets kunsthaller

NFT'er er en digital måde at gøre digitale kunstværker til en slags token eller betalingspolet. NFT'et er det certifikat, der bekræfter, at holderen af NFT'et faktisk ejer den online-kunst det står for.

Af kendte NFT'er kan nævnes Twitter-stifteren Jack Dorseys første tweet, som indbragte 18 millioner kroner, og indeholdt teksten "just setting up my twttr" - Jeg tætter bare min Twitter op.

Flere af de klassiske memes, der bliver genbrugt i jokes, der består af kort tekst, og så et billede til, der er sigende for en genkendelig følelse eller situation, er også blevet solgt som NFT'er.

Eksempelvis Bad Luck Brian, der blev solgt for 36.000 dollar værdi i kryptovaluta.

Disaster Girl, der indbragte sælgeren 500.000 dollar betalt i ethereum.

Og Overly Attached Girlfriend, der blev solgt for 411.000 dollar betalt i ethereum.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.