Artikel top billede

Hacker sælger falskt Banksy NFT gennem kunstnerens egen hjemmeside for 2,1 millioner kroner

Efter at have narret en britisk kunst-samler til at købe et forfalsket digitalt certifikat af et online kunstværk - et såkaldt NFT - har hackeren nu returneret pengen til køberen igen.

NFT'en havde hackeren påstået var et Banksy-kunstværk, og havde taget 2,1 millioner kroner for det - svarende til 244.000 pund.

Det skriver BBC.

Fupnummeret havde hackeren udført ved at få adgang til kunstnerens egen hjemmeside, banksy.co.uk, hvor han så havde lagt et link op til en online-auktion.

Via linket, der er slettet nu fra siden, kom britten igennem og bød 90 procent mere for den falske NFT end konkurrerende tilbudsgivere.

Banksys team understreger på bagkant af hændelsen, at "enhver Banksy NFT-auktion er ikke tilknyttet kunstneren i nogen form eller form".

NFT'er er internettets kunsthaller

NFT'er er en digital måde at gøre digitale kunstværker til en slags token eller betalingspolet. NFT'et er det certifikat, der bekræfter, at holderen af NFT'et faktisk ejer den online-kunst det står for.

Af kendte NFT'er kan nævnes Twitter-stifteren Jack Dorseys første tweet, som indbragte 18 millioner kroner, og indeholdt teksten "just setting up my twttr" - Jeg tætter bare min Twitter op.

Flere af de klassiske memes, der bliver genbrugt i jokes, der består af kort tekst, og så et billede til, der er sigende for en genkendelig følelse eller situation, er også blevet solgt som NFT'er.

Eksempelvis Bad Luck Brian, der blev solgt for 36.000 dollar værdi i kryptovaluta.

Disaster Girl, der indbragte sælgeren 500.000 dollar betalt i ethereum.

Og Overly Attached Girlfriend, der blev solgt for 411.000 dollar betalt i ethereum.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere