Artikel top billede

Da den første iPhone blev lanceret ændrede det alt for danske Nicolas Linde: “Vi indså hurtigt, at det var en platform med nærmest uanede muligheder”

I 2010'erne var smartphonen med til at revolutionere vores verden og skabe grobund for nye forretningsmuligheder. Det har de oplevet hos det danske app-bureau Shape, der blev stiftet af en lille gruppe Apple-entusiaster og i dag har 140 ansatte og multinationale selskaber i kundeporteføljen."Der var egentligt ikke nogen af os, der tænkte, at det kunne blive en stor forretning at udvikle apps," siger medstifter Nicolas Linde.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få historien om, hvordan smartphonen og app-økonomien skabte en revolution i 10'erne
  • Få indblik i hvad smartphone-revolution betød for danske Shape
  • Bliv klogere på, hvordan erhvervslivet holdning til apps har ændret sig
1.152
6 min
Det danske app-udviklingsfirma Shape har i dag mere end 140 ansatte, overskud på to-cifrede millionbeløb og store virksomheder som Ikea og Red Bull i kundeporteføljen.

Men da Shape blev stiftet i 2010 stod selskabet blot ved foden af det, der siden viste sig at blive smartphonens årti.

“Der var egentligt ikke nogen af os, der på det tidspunkt tænkte, at det kunne blive en stor forretning at udvikle apps. Men vi indså hurtigt, at de var en platform med nærmest uanede muligheder,” siger Nicolas Linde, der er den ene af Shapes i alt fire stiftere.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter