Artikel top billede

Tysklands dom over mulig Tesla-battericellefabrik på vej inden næste år

Ved årets udgang vil elbil-producenten Tesla sandsynligvis stå med det eksakte beløb på, hvor meget tysk statstilskud virksomheden kan få for at etablere en battericellefabrik op og ned af sin i forvejen eksisterende elbilfabrik, nær den tyske hovedstad Berlin.

Det bliver sandsynligvis ved udgangen af dette år, at Tyskland fælder dom over, hvor meget landet vil give Tesla i støtte til en ny battericellefabrik, som elbilsproducenten planlægger at bygge nær Berlin.

EU godkendte i januar en plan, der indebærer at yde statsstøtte til bilindustrien i produktionen af batterier til elbiler. Dette sker både i kampen om at nedbringe CO2-udledningen i Europa, og samtidig nedbringe importen fra branchens kinesiske konkurrenter på området.

Det skriver Reuters.

Alliancen, der blev lanceret i 2017, hedder European Battery Alliance om omfatter bilproducenter som Tesla og BMW.

Tesla planlægger selv at investere fem milliarder euro - 37 milliarder kroner - i battericellefabrikken, hvilket sandsynligvis vil udløse en tysk statstilskud på omkring 1,14 milliarder euro - otte milliarder danske kroner.

Batteri-produktionen skal supplere Teslas allerede igangværende byggeri af en elbilsfabrik i samme område.

En talsmand fra det tyske økonomiministerie siger dog, at der endnu ikke er noget endeligt beløb, fordi samtaler med bilproducenten og EU-Kommissionen er i gang.

Dette svar kan måske virke en smule langt ude i fremtiden, for Tesla-direktøren Elon Musk, der i sidste måned udtalte, at han håber på at kunne producere de første elbiler allerede fra oktober.

Musk havde i forvejn skubbet fabrikslanceringen til slutningen af 2021, på grund af tyske bureaukratiske forhindringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere