Artikel top billede

Tysklands dom over mulig Tesla-battericellefabrik på vej inden næste år

Ved årets udgang vil elbil-producenten Tesla sandsynligvis stå med det eksakte beløb på, hvor meget tysk statstilskud virksomheden kan få for at etablere en battericellefabrik op og ned af sin i forvejen eksisterende elbilfabrik, nær den tyske hovedstad Berlin.

Det bliver sandsynligvis ved udgangen af dette år, at Tyskland fælder dom over, hvor meget landet vil give Tesla i støtte til en ny battericellefabrik, som elbilsproducenten planlægger at bygge nær Berlin.

EU godkendte i januar en plan, der indebærer at yde statsstøtte til bilindustrien i produktionen af batterier til elbiler. Dette sker både i kampen om at nedbringe CO2-udledningen i Europa, og samtidig nedbringe importen fra branchens kinesiske konkurrenter på området.

Det skriver Reuters.

Alliancen, der blev lanceret i 2017, hedder European Battery Alliance om omfatter bilproducenter som Tesla og BMW.

Tesla planlægger selv at investere fem milliarder euro - 37 milliarder kroner - i battericellefabrikken, hvilket sandsynligvis vil udløse en tysk statstilskud på omkring 1,14 milliarder euro - otte milliarder danske kroner.

Batteri-produktionen skal supplere Teslas allerede igangværende byggeri af en elbilsfabrik i samme område.

En talsmand fra det tyske økonomiministerie siger dog, at der endnu ikke er noget endeligt beløb, fordi samtaler med bilproducenten og EU-Kommissionen er i gang.

Dette svar kan måske virke en smule langt ude i fremtiden, for Tesla-direktøren Elon Musk, der i sidste måned udtalte, at han håber på at kunne producere de første elbiler allerede fra oktober.

Musk havde i forvejn skubbet fabrikslanceringen til slutningen af 2021, på grund af tyske bureaukratiske forhindringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere