Artikel top billede

Tysklands dom over mulig Tesla-battericellefabrik på vej inden næste år

Ved årets udgang vil elbil-producenten Tesla sandsynligvis stå med det eksakte beløb på, hvor meget tysk statstilskud virksomheden kan få for at etablere en battericellefabrik op og ned af sin i forvejen eksisterende elbilfabrik, nær den tyske hovedstad Berlin.

Det bliver sandsynligvis ved udgangen af dette år, at Tyskland fælder dom over, hvor meget landet vil give Tesla i støtte til en ny battericellefabrik, som elbilsproducenten planlægger at bygge nær Berlin.

EU godkendte i januar en plan, der indebærer at yde statsstøtte til bilindustrien i produktionen af batterier til elbiler. Dette sker både i kampen om at nedbringe CO2-udledningen i Europa, og samtidig nedbringe importen fra branchens kinesiske konkurrenter på området.

Det skriver Reuters.

Alliancen, der blev lanceret i 2017, hedder European Battery Alliance om omfatter bilproducenter som Tesla og BMW.

Tesla planlægger selv at investere fem milliarder euro - 37 milliarder kroner - i battericellefabrikken, hvilket sandsynligvis vil udløse en tysk statstilskud på omkring 1,14 milliarder euro - otte milliarder danske kroner.

Batteri-produktionen skal supplere Teslas allerede igangværende byggeri af en elbilsfabrik i samme område.

En talsmand fra det tyske økonomiministerie siger dog, at der endnu ikke er noget endeligt beløb, fordi samtaler med bilproducenten og EU-Kommissionen er i gang.

Dette svar kan måske virke en smule langt ude i fremtiden, for Tesla-direktøren Elon Musk, der i sidste måned udtalte, at han håber på at kunne producere de første elbiler allerede fra oktober.

Musk havde i forvejn skubbet fabrikslanceringen til slutningen af 2021, på grund af tyske bureaukratiske forhindringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere