Artikel top billede

Danske fintech-virksomheder har hentet 3,6 milliarder kroner i investeringer på otte måneder

I årets første måneder er der blevet investeret for enorme beløber i danske fintech-virksomheder. Pleo og Lunar ligger helt i front.

I årets første otte måneder er der blevet investeret for 3,6 milliarder kroner i danske fintech-virksomheder.

Det er ny rekord.

Pleo og Lunar fører an. De to virksomheder har alene stået for to tredjedel af de samlede investeringer.

Det skriver Finanswatch på baggrund af en opgørelse fra Copenhagen Fintech.

"Det følger en global tendens med massiv investering i fintech. Men der er en række faktorer, som gør, at det eksploderer lige nu. Blandt andet at økosystemet er modnet over de sidste fem-seks år, og det gør, at nogle af de her vækstvirksomheder kan rejse større og større runder," siger Thomas Krogh Jensen, der er direktør i Copenhagen Fintech, til Finanswatch.

Han hæfter sig samtidig ved, at især fintech-løsninger rettet mod små og mellemstore virksomheder har fået store investeringer i år.

Ifølge opgørelsen er der 30 danske fintech-virksomheder, som i 2021 har rejst kapital. Beløbene varierer fra helt ned til 125.000 kroner og op til meget høje investeringer.

Senest landede danske Pleo eksempelvis en investering på næsten én milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere