Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Nu begynder en kæmpe omlægning af politiet - 800 medarbejdere inden for cyber og økonomi går til ny politienhed

800 medarbejdere i syv forskellige politenheder overgik ved udgangen af året til en ny samlet politienhed, hvis hovedfolkus er økonomiske og organiseret kriminalitet. De to cybercrime-enheder LCIK og NC3 er en del af enhederne, og de nye forandringer vil også betyde ressourcetilføring på cyberåmrådet. Læs alt om den nye afdeling her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs alt om den nye politienhed Nationalt Center for Særlig Kriminalitet.
  • Se hvordan NSK vil styrke cyber-området.
1.244
6:15 min
Fra nytår blev omkring 800 medarbejdere fra syv forskellige politiafdelinger flyttet sammen i en ny stor afdeling, der har fået navnet Nationalt enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

"Særlig Kriminalitet" dækker her over økonomisk og organiseret kriminalitet - herunder også den kriminalitet, der foregår i cyberspace.

Medarbejderne, for hvem flytningen indtil videre kun er aktuelt på papiret, skal dog i løbet af 2023 indfinde sig i nye lokaler i enten Jyllands hovedstad Aarhus eller Ejby på Sjælland.

For fem af de syv sammenslåede enheder gælder det, at afdelingen bliver overflyttet én til én - altså at samtlige medarbejdere fra afdelingen er overført til NSK.

De to enheder, der er blevet brudt op er NEC og SØIK. Hvoraf "store dele" af NEC er flyttet med til NSK, mens man hos SØIK er delt mellem NSK og SSK. SØIK blicver derved til CØK - Center for Økonomisk Kriminalitet.

Selvom at en af politiområderne skifter navn, er fælles for alle er, at de består som underafdelinger af NSK.

Fordelingen mellem de to fysiske adresser, fortæller chefpolitiinspektør for NSK Mikael Henrik Wern, kommer til at være omtrent 200 medarbejdere i Aarhus og de resterende 600 i Ejby.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter