Artikel top billede

Datatilsynet på vej med disse krav til 45 kommuner: Tusindvis af danske skoleelevers brug af skole-Chromebooks i strid med GDPR

45 danske kommuner kan godt begynde at forberede sig på, at Datatilsynet inden længe vil gå deres brug af Chromebook-computere til deres skoleelever efter i sømmene i kølvandet på tilsynets nye påbud til Helsingør Kommune. "De skal nok til at forberede sig på at foretage samme ændringer," siger it-specialist Allan Frank. Og det skal gå hurtigt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvad næsten halvdelen af de danske kommuner skal forberede sig på, når Datatilsynet over de næste uger fælder afgørelser i Chromebook-sagerne.
610
3:15 min
Første afgørelse i sagen om danske kommuner, der har udleveret Google Chromebooks til folkeskoleelever i kommunen, er afsagt af Datatilsynet.

Og ifølge tilsynets it-sikkerhedsspecialist Allan Frank, så er flere af samme type afgørelse på vej til kommuner, der står i lignende situation som Helsingør Kommune.

"De andre kommuner, vi ser på, har gjort nogenlunde det samme som Helsingør Kommune. Det er cirka halvdelen af de danske kommuner. De skal nok til at forberede sig på at foretage samme ændringer, som der ligger i det påbud, som Helsingør Kommune har fået," advarer eksperten.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Truende retssager, beskyldninger om sexchikane og en astronomisk topchef-løn: Sådan gik det til da Microsoft sendte chokbølger gennem spilverdenen med opkøbet af Blizzard

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kæmpe stigning i ransomware-angreb: Så mange millioner kroner koster et brud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Efter de første otte timer uden strøm besluttede politiet at aktivere Grønlands Beredskabsstab, hvor jeg sad sammen med politiet, Arktisk Kommando, sundhedsvæsenet og brandvæsenet”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Voldsomme it-investeringer i vente i 2022: Her er de sektorer, der kan se frem til allermest vækst ifølge Gartner

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Rigspolitiet vil rekruttere historisk mange it-folk i 2022, men udfordres af højt lønpres og mangel på it-folk