Artikel top billede

iPhone 13 vil ligne den nuværende iPhone 12 og 12 Pro til forveksling.

Om få timer slår Apple dørene op for stort iPhone-event: Se her, hvad vi forventer at Apple vil præsentere

Ny iPhone, nyt watch og en lille overraskelse er blandt de nyheder, vi forventer at se præsenteret ved aftenens Apple-event.

Apple har for sædvane at introducere nye iPhone-modeller i begyndelsen af september.

Til trods for at corona-pandemien rykkede lidt ved den køreplan sidste år, synes Apple nu at vende tilbage til den sædvanlige drejebog med sit kommende lanceringsevent.

I aften klokken 19.00 dansk tid går det løs, når Tim Cook og hans kumpaner ved et virtuelt event vil præsentere, hvad der med al sandsynlighed bliver iPhone 13.

Computerworld gør status over, hvad der sandsynligvis bliver Apples nye smartphone-kollektion. Andre nyheder ligger dog også og lurer i kølvandet på den nye toptelefon. Dem får du også med herunder.

Alt om iPhone 13

Er du bekendt med hvordan Apples nuværende iPhone-kollektion ser ud, vil du med al sandsynlighed allerede have en god idé om, hvad iPhone 13 vil byde på.

I hvert fald når det gælder udseende

Apple har for vane kun at lave væsentligt om på designet hvert andet år.

Og ifølge Macrumors er selskabet solidt plantet i sin sædvanlige rille.

De få små kendetegn bliver en marginalt tykkere profil samt små forskelle omkring kameraanordningen bagpå. Og et par nye farve i paletten: Bronze og mørkegrå.

Forvent altså en iPhone 13 i tre størrelser og to udstyrsniveauer: iPhone 13 mini med 5,4” skærm, iPhone 13 og 13 Pro med 6,1” display samt topmodellen iPhone 13 Pro Max med 6,7” biograflærred. Face-ID anordningen over skærmen skulle dog trænge lidt mindre på over skærmarealet.

Visuelt kan der forventes et langt mere flydende indtryk i Pro-modellerne, da de begge får 120Hz ProMotion teknologi lig den, der i dag findes i iPad Pro.

Dertil kan der som altid forventes en performance-overhaling i form af en ny processor. Her bliver det en A15-chip, som med al sandsynlighed bliver den første processor på kloden printet med den nyeste ’5nm’ litografi.

Det skulle give endnu et løft til ydelsen og længere driftstid – sidstnævnte skulle endda forbedres af, at der også skulle være klemt større batterier ned i de nye telefoner.

Tilslutningen til omverdenen er også solid med en revideret 5G-antenne samt nyeste wifi 6E.

Kameraerne ombord på iPhone 13 står også overfor en overhaling, med rygter om en større åbning og stabilisering til ultra-vidvinkelmodulerne samt understøttelse af ProRes videostandarden til Pro-modellerne, til optagelse og redigering af HDR-video.

Spritnyt Watch

Mens der ikke bliver meget nyt at spore på de nye iPhones, er det i stedet Watch’ens tur til en designmæssig opfriskning.

Med Watch 7 vrager Apple det afrundede ydre, der har kendetegnet serien siden allerførste model.

Nu skal siderne være kantede – i tråd med Apples øvrige portefølje som iPhone, iPods og Macs, der alle har fået rettet deres sider på det seneste.

Det nye look sammen med lidt større dimensioner på henholdsvis 41 og 45mm levner plads til ’væsentligt større skærme’, skriver Macrumors.

Inde under det nye ydre bliver det en ny, mindre pladskrævende processor, Apple S7, der skal drive uret frem og det skulle give plads til et større batteri, lyder det.

Hvorvidt der følger nye sensorer med Watch 7 udover dem, der allerede er at finde i Watch 6 er uvist. Rygterne har tidligere indikeret at Apple arbejder på at udstyre uret med en måler til blodsukker og til temperatur-måling, men det er sandsnyligt at det er features, som vil blive gemt til senere versioner af uret.

Nyt til ørerne

Apples billigste trådløse hovedtelefoner, Airpods, står overfor en overhaling, så de fremover er mindre og i højere grad minder om selskabets Airpods Pro.

Hvorvidt Airpods 3 kommer med silikoner-dutter til øresneglen, ligesom i AirPods Pro er dog uvist.

Dertil kommer rygter om et sæt indbyggede bevægelsessensorer, som kan anvendes til motions-tracking, dette kan dog blive forbeholdt en eventuel Airpods Pro 2, når denne afløses.

Den næste ombæring

Mens Apples iPhone-lancering flankeres af flere wearables, bliver det værd igen at følge med i Apples gøren og laden senere på året, hvor selskabet ifølge en række forlydende skulle have mange spændende iPad og Mac nyheder.

Macbook Pro-familien forventes at blive udvidet med nye 14” og 16” varianter, som vil huse en nyudviklet M1X processor fra Apple. Mac mini forventes også at få en opgradering til den nye processor.

Dertil kommer en længe ventet overhaling af Apples iPad mini, som får sig en større skærm og vrager ho,e-knappen til fordel for en fingeraftrykslæser i siden i lighed med Apples iPad Air.

Sideløbende med den nye iPad mini følger en iPad 9, som en ny budget-model i Apples line-up.