Artikel top billede

Apple giver stor overhaling til de billigste og mindste iPads – og der er markante nyheder at finde i dem

Apple slipper to prisvenlige iPads løs. En er stor og budgetvenlig, en anden er lille og stærk.

Det er normalt Apples dyreste iPad Pro, der løber med al opmærksomheden.

Mens tirsdag aften lancerede Apple opdaterede udgaver af både sin billigste iPad og sin mindste iPad, minien.

Begge iPads har fået 12 megapixel ultra wide kamera, der sidder på fronten og de er ligeledes udstyret med center stage, der hidtil kun har været tilgængelig i iPad Pro.

Mens de dyrere Pro modeller byder en overflod af kræfter, er Apples billigste iPad udstyret med en A13 bionic chip, der har et par år på bagen.

Apple fremhæver, at den alligevel stadigvæk er tre gange så hurtigt som det, du får i den bedst sælgende Chromebook.

Samtidig fremhæver Apple, hvordan mange populære egenskaber nu er at finde i den prisvenlige tablet. Skærmen er fortsat på 10,2 tommer, men nu får den såkaldt TrueTone-filter, så skærmen tone tilpasser sig lyset omkring en.

Center stage gør det muligt for kameraet at følge brugeren rundt under et videoopkald, hvilket lader til at gøre den perfekt til videoopkald med Zoom og Teams, der under pandemien er blevet en central del af mange menneskers arbejdsdag.

Den nye iPad er igen billigst i Apples portefølje med en debutpris på 2.799 kroner, for en model med 64 gigabyte lager.

Stor mini-upgrade

Mens iPad nu synger på sit niende vers, har det været mere sporadisk med opdateringerne til iPad mini.

I sin nyeste inkarnation tager Apples kompakte tablet et stort spring fremad i forhold til forgængeren, som havde næsten tre år på bagen.

Skærmen får samme behandling som i Apples seneste iPad Air, hvor den nu får lov til at fortrænge home-knappen og dennes Touch-ID sensor til siden, hvilket her giver plads til en centimeter større 8,3” skærm i samme klejne format som iPad mini.

Lyden fra iPad mini skulle også være mærkbart forbedret, med et sæt højtalere, der nu pumper stereolyd fra hver side.

Apples spritnye A15 processor giver 40 procent højere ydelse end man finder i forgængeren, mens en 5G-forbindelse sikrer en lynhurtig forbindelse til mobilnettet. Der er samtidig er fundet plads til en USB-C port, med alle de muligheder, det giver.

Til gengæld ser det ikke ud til, at Apple vil tilbyde et dedikeret tastaturcover til iPad mini.

I stedet tilbyder Apple et sæt reviderede covers, der matcher de fire farver den tilbydes i: Lilla, rosa, ’space grey’ samt en farve, som Apple kalder for stjerneskær.

Dertil kommer support til Apples anden generations Pencil.

Både front- og bagkameraerne er reviderede, med et mere lysstærk 12 megapixel kamera bagpå og et ultravidvinklet frontkamera, der ligeledes giver Center Stage muligheder.

Apple mini udkommer i to lagerstørrelser til priser på 4.299 kroner og 5.599 kroner for henholdsvis 64 og 256 gigabyte lager.