Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor sælger datterselskab med 18 millioner kunder på grund af krav om overvågning

Militærjuntaen i Myanmar kræver, at teleselskaber i landet aktiverer overvågning af deres kunder. Telenor forlader landet på grund af kravene, lyder det fra selskabet.

Det norske teleselskab Telenor sælger sine Myanmar-operationer og dertilhørende omkring 18 millioner kunder.

Det sker efter "fortsat pres" fra Myanmars militærjunta for at aktivere aflytnings- og overvågningsteknologi og for at undgå EU-sanktioner.

Sådan fortæller Telenors direktør for Asien, Jørgen Rostrup, til Reuters.

Telenor annoncerede i juli, at det ville sælge sin Myanmar-enhed til det libanesiske investeringsselskab M1 Group for 105 millioner dollar.

I maj kunne Reuters fortælle, at telekom- og internetudbydere i Myanmar var blevet hemmeligt beordret i månederne før juntas kup 1. februar til at installere invasiv teknologi, der ville gøre det muligt for hæren frit at aflytte borgernes kommunikation.

"Telenor Myanmar har endnu ikke aktiveret udstyret og vil ikke gøre det frivilligt," siger Jørgen Rostrup til Reuters. Han nægtede at kommentere på, om aflytningsteknologien var blevet installeret i Telenors aktiviteter i Myanmar.

Nu mener flere grupper, der kæmper for frihed i Myanmar, at Telenor ved at sælge sine aktiviteter i landet løber fra sit ansvar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere