Artikel top billede

Telenor sælger datterselskab med 18 millioner kunder på grund af krav om overvågning

Militærjuntaen i Myanmar kræver, at teleselskaber i landet aktiverer overvågning af deres kunder. Telenor forlader landet på grund af kravene, lyder det fra selskabet.

Det norske teleselskab Telenor sælger sine Myanmar-operationer og dertilhørende omkring 18 millioner kunder.

Det sker efter "fortsat pres" fra Myanmars militærjunta for at aktivere aflytnings- og overvågningsteknologi og for at undgå EU-sanktioner.

Sådan fortæller Telenors direktør for Asien, Jørgen Rostrup, til Reuters.

Telenor annoncerede i juli, at det ville sælge sin Myanmar-enhed til det libanesiske investeringsselskab M1 Group for 105 millioner dollar.

I maj kunne Reuters fortælle, at telekom- og internetudbydere i Myanmar var blevet hemmeligt beordret i månederne før juntas kup 1. februar til at installere invasiv teknologi, der ville gøre det muligt for hæren frit at aflytte borgernes kommunikation.

"Telenor Myanmar har endnu ikke aktiveret udstyret og vil ikke gøre det frivilligt," siger Jørgen Rostrup til Reuters. Han nægtede at kommentere på, om aflytningsteknologien var blevet installeret i Telenors aktiviteter i Myanmar.

Nu mener flere grupper, der kæmper for frihed i Myanmar, at Telenor ved at sælge sine aktiviteter i landet løber fra sit ansvar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere