Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor sælger datterselskab med 18 millioner kunder på grund af krav om overvågning

Militærjuntaen i Myanmar kræver, at teleselskaber i landet aktiverer overvågning af deres kunder. Telenor forlader landet på grund af kravene, lyder det fra selskabet.

Det norske teleselskab Telenor sælger sine Myanmar-operationer og dertilhørende omkring 18 millioner kunder.

Det sker efter "fortsat pres" fra Myanmars militærjunta for at aktivere aflytnings- og overvågningsteknologi og for at undgå EU-sanktioner.

Sådan fortæller Telenors direktør for Asien, Jørgen Rostrup, til Reuters.

Telenor annoncerede i juli, at det ville sælge sin Myanmar-enhed til det libanesiske investeringsselskab M1 Group for 105 millioner dollar.

I maj kunne Reuters fortælle, at telekom- og internetudbydere i Myanmar var blevet hemmeligt beordret i månederne før juntas kup 1. februar til at installere invasiv teknologi, der ville gøre det muligt for hæren frit at aflytte borgernes kommunikation.

"Telenor Myanmar har endnu ikke aktiveret udstyret og vil ikke gøre det frivilligt," siger Jørgen Rostrup til Reuters. Han nægtede at kommentere på, om aflytningsteknologien var blevet installeret i Telenors aktiviteter i Myanmar.

Nu mener flere grupper, der kæmper for frihed i Myanmar, at Telenor ved at sælge sine aktiviteter i landet løber fra sit ansvar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere