Artikel top billede

Stigende brug af fildelingstjenester giver syv ud af 10 it-ansvarlige compliance-bekymringer

I mange organisationer er lækket persondata og GDPR-bøder kun ét uopmærksomt klik væk. Her er ekspertens råd til it-ansvarlige, der vil have overblik over fildelingstjenesternes persondata-indhold.

Der kan let ske fejl, når virksomhedernes medarbejdere, deler filer gennem fildelingstjenester som SharePoint og OneDrive. Og de mulige fejl giver syv ud af 10 it-ansvarlige bekymrede rynker i panden.

Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks.

Én ting er, at ondsindede hackere får held til at bryde igennem de digitale forsvarsværker, og stjæle data som en tyv om natten. Noget over halvdelen af de it-ansvarlige allerede har oplevet.

Den slags kan let koste mange penge i form af interne ressourcer og - for nogen - prisen af en løsesum.

Noget andet er, at i takt med, at virksomheder i stigende grad benytter sig af fildelingstjenester såsom SharePoint, OneDrive eller Dropbox, så skal der efterhånden ikke mere end et enkelt uopmærksomt øjeblik til for at hemmelige filer, med hemmelige oplysninger kan ende i de forkerte hænder.

"Platforme som SharePoint og OneDrive har gjort samarbejde nemmere, men jo mere vi deler, jo mere sandsynligt er det også, at virksomhederne mister kontrol og overblik over, hvor sensitive data opbevares, hvem, der har adgang til dem og hvordan de er beskyttet," forklarer nordisk direktør i Barracuda Networks Peter Gustafsson.

Det er dette manglende overblik som i alt 73 procent ud af 1.828 adspurgte it-ansvarlige. Og alt efter fejlens størrelse, kan det koste virksomhederne bøder i millionklassen, når persondataforordningen (GDPR) ikke overholdes.

Derfor lyder Peter Gustafssons opfordring til de it-ansvarlige, at virksomhederne bør fokusere på hovedsageligt backup og uddannelse af medarbejderne i, hvordan man deler og gemmer filer korrekt og hyppigt skanner sine fildelingstjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere