Artikel top billede

Stigende brug af fildelingstjenester giver syv ud af 10 it-ansvarlige compliance-bekymringer

I mange organisationer er lækket persondata og GDPR-bøder kun ét uopmærksomt klik væk. Her er ekspertens råd til it-ansvarlige, der vil have overblik over fildelingstjenesternes persondata-indhold.

Der kan let ske fejl, når virksomhedernes medarbejdere, deler filer gennem fildelingstjenester som SharePoint og OneDrive. Og de mulige fejl giver syv ud af 10 it-ansvarlige bekymrede rynker i panden.

Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks.

Én ting er, at ondsindede hackere får held til at bryde igennem de digitale forsvarsværker, og stjæle data som en tyv om natten. Noget over halvdelen af de it-ansvarlige allerede har oplevet.

Den slags kan let koste mange penge i form af interne ressourcer og - for nogen - prisen af en løsesum.

Noget andet er, at i takt med, at virksomheder i stigende grad benytter sig af fildelingstjenester såsom SharePoint, OneDrive eller Dropbox, så skal der efterhånden ikke mere end et enkelt uopmærksomt øjeblik til for at hemmelige filer, med hemmelige oplysninger kan ende i de forkerte hænder.

"Platforme som SharePoint og OneDrive har gjort samarbejde nemmere, men jo mere vi deler, jo mere sandsynligt er det også, at virksomhederne mister kontrol og overblik over, hvor sensitive data opbevares, hvem, der har adgang til dem og hvordan de er beskyttet," forklarer nordisk direktør i Barracuda Networks Peter Gustafsson.

Det er dette manglende overblik som i alt 73 procent ud af 1.828 adspurgte it-ansvarlige. Og alt efter fejlens størrelse, kan det koste virksomhederne bøder i millionklassen, når persondataforordningen (GDPR) ikke overholdes.

Derfor lyder Peter Gustafssons opfordring til de it-ansvarlige, at virksomhederne bør fokusere på hovedsageligt backup og uddannelse af medarbejderne i, hvordan man deler og gemmer filer korrekt og hyppigt skanner sine fildelingstjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere