Artikel top billede

Stigende brug af fildelingstjenester giver syv ud af 10 it-ansvarlige compliance-bekymringer

I mange organisationer er lækket persondata og GDPR-bøder kun ét uopmærksomt klik væk. Her er ekspertens råd til it-ansvarlige, der vil have overblik over fildelingstjenesternes persondata-indhold.

Der kan let ske fejl, når virksomhedernes medarbejdere, deler filer gennem fildelingstjenester som SharePoint og OneDrive. Og de mulige fejl giver syv ud af 10 it-ansvarlige bekymrede rynker i panden.

Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks.

Én ting er, at ondsindede hackere får held til at bryde igennem de digitale forsvarsværker, og stjæle data som en tyv om natten. Noget over halvdelen af de it-ansvarlige allerede har oplevet.

Den slags kan let koste mange penge i form af interne ressourcer og - for nogen - prisen af en løsesum.

Noget andet er, at i takt med, at virksomheder i stigende grad benytter sig af fildelingstjenester såsom SharePoint, OneDrive eller Dropbox, så skal der efterhånden ikke mere end et enkelt uopmærksomt øjeblik til for at hemmelige filer, med hemmelige oplysninger kan ende i de forkerte hænder.

"Platforme som SharePoint og OneDrive har gjort samarbejde nemmere, men jo mere vi deler, jo mere sandsynligt er det også, at virksomhederne mister kontrol og overblik over, hvor sensitive data opbevares, hvem, der har adgang til dem og hvordan de er beskyttet," forklarer nordisk direktør i Barracuda Networks Peter Gustafsson.

Det er dette manglende overblik som i alt 73 procent ud af 1.828 adspurgte it-ansvarlige. Og alt efter fejlens størrelse, kan det koste virksomhederne bøder i millionklassen, når persondataforordningen (GDPR) ikke overholdes.

Derfor lyder Peter Gustafssons opfordring til de it-ansvarlige, at virksomhederne bør fokusere på hovedsageligt backup og uddannelse af medarbejderne i, hvordan man deler og gemmer filer korrekt og hyppigt skanner sine fildelingstjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere