Artikel top billede

Apple tvangsfjerner Fortnite fra App Store midt i juridisk kæmpe-slagsmål: Kan tage flere år inden spillet er tilbage

Apple blacklister det meget udbredte Fortnite-spil i App Store og vil først tage spillet tilbage, når alle retssager mellem de to selskaber er afsluttet. Det kan tage flere år.

Apple fjerner det meget udbredte spil Fortnite fra sin App Store, der er en af verdens allerstørste kanaler ud til forbrugerne.

Apple har i et stykke tid ligget i juridisk tvist med Epic Games, der står bag Fortnite, om betalingsmodellerne i App Store.

Og Fortnite vil først få grønt lys til at vende tilbage til App Store, når alle retssager er afsluttet, meddeler Apple i et brev til Epic Games, hvis direktør, Tim Sweeney, har delt det, skriver Reuters.

Og det har lange udsigter. Faktisk kan det meget vel være, at retssagerne mellem de to stridende parter først vil være afsluttet om flere år.

Balladen mellem Epic Games og Apple begyndte i august.

Epic Games skal indledningsvist fremlægge sin sag for en amerikansk domstol 12. december, mens Appe skal komme med sin replik 20. januar.

Først derefter kommer retssagen til for alvor at gå i gang i en proces, der kan strække sig over flere år.

Epic Games henter en væsentlig del af sin forretning via netop App Store.

Tvisten handler om, hvor meget Apple skal have af den omsætning, som Epic Games henter på mersalg i Fortnite-appen.

Her opkræver Apple typisk 30 procent af det hele. Epic Games forsøgte at omgå denne opkrævning i sommer ved at lancere sit eget in-app betalingssystem, hvilket Apple straks reagerede på.

Epic Games topchef, Tim Sweeney, er voldsomt utilfreds med blokeringen i App Store.

“Dette er endnu et ekstra-ordinært konkurrence-skadeligt træk af Apple og er et udtryk for [Apples] magt til at tegne markeder og udvælge vindere og tabere,” skriver han på Twitter.

Apple begrunder blokeringen med, at Epic Games med ‘fuldt overlæg’ har stået for ‘kontraktbrud og tillidsbrud ved at skjule kode for Apple på baggrund af misfortolkninger og udeladelser,” lyder det fra Apple