Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

USA og EU går sammen om at svække tech-giganternes stigende magt

En internet notat afslører USA's og EU's fælles planer om at tøjle tech-giganternes stigende magt.

29. september skal repræsentanter fra USA og EU mødes på et handels- og teknologi råd. Og agendaen her vil sandsynligvis komme til at handle om en række tiltag, de to aktører sammen planlægger at indføre, for at få kontrol over Big Tech-industriens voksende magt.

Tiltagene skal gøre det sværere for tech-giganter som Google, Microsoft, Facebook, Apple og Amazon at stille sig i vejen for ny lovgivning og ristriktioner på tech-området i fremtiden.

Det skriver Reuters, der har fået indsigt i et internet udkast til et notat.

Rådet første møde i slutningen af måneden skal foregå i Pittsburgh, og Det Hvide Hus i USA meddeler at på råddet vil USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelssekretær Gina Raimondo, USA's handelsrepræsentant Katherine Tai og Den Europæiske Unions handelschef Valdis Dombrovskis samt EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager deltage.

Rådet har i alt 10 arbejdsgrupper, der skal styrke handel, økonomiske forbindelser og fælles demokratiske værdier ifølge notatet.

"Vi har identificeret fælles bekymringsmæssige spørgsmål omkring gatekeepers ved større platforme og ansvaret for onlineformidlere," står der i notatet.

"Dette omfatter især onlineformidlers ansvar for at beskytte demokratiske processer mod virkningen af ​​dennes forretningsaktiviteter. Fælles områder [...] omfatter indholdsmoderation og fair konkurrence," lyder det.

Rådet vil arbejde for at tackle områder som hadfuld tale, algoritmisk forstærkning og dataadgang for forskere.

Desuden skal en af arbejdsgrupperne identificere handels- og investeringsmuligheder i teknologier og produkter der skal nedbringe eller eliminere kulstofudledning.

En anden af grupperne fokuserer på at sikre forsyninger af lægemidler, kritiske mineraler og ren energi.

Og én gruppe arbejder på at afhjælpe manglen på halvlederchips på en måde, der er "afbalanceret og af ligeværdig interesse for begge parter".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere