Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

USA og EU går sammen om at svække tech-giganternes stigende magt

En internet notat afslører USA's og EU's fælles planer om at tøjle tech-giganternes stigende magt.

29. september skal repræsentanter fra USA og EU mødes på et handels- og teknologi råd. Og agendaen her vil sandsynligvis komme til at handle om en række tiltag, de to aktører sammen planlægger at indføre, for at få kontrol over Big Tech-industriens voksende magt.

Tiltagene skal gøre det sværere for tech-giganter som Google, Microsoft, Facebook, Apple og Amazon at stille sig i vejen for ny lovgivning og ristriktioner på tech-området i fremtiden.

Det skriver Reuters, der har fået indsigt i et internet udkast til et notat.

Rådet første møde i slutningen af måneden skal foregå i Pittsburgh, og Det Hvide Hus i USA meddeler at på råddet vil USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelssekretær Gina Raimondo, USA's handelsrepræsentant Katherine Tai og Den Europæiske Unions handelschef Valdis Dombrovskis samt EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager deltage.

Rådet har i alt 10 arbejdsgrupper, der skal styrke handel, økonomiske forbindelser og fælles demokratiske værdier ifølge notatet.

"Vi har identificeret fælles bekymringsmæssige spørgsmål omkring gatekeepers ved større platforme og ansvaret for onlineformidlere," står der i notatet.

"Dette omfatter især onlineformidlers ansvar for at beskytte demokratiske processer mod virkningen af ​​dennes forretningsaktiviteter. Fælles områder [...] omfatter indholdsmoderation og fair konkurrence," lyder det.

Rådet vil arbejde for at tackle områder som hadfuld tale, algoritmisk forstærkning og dataadgang for forskere.

Desuden skal en af arbejdsgrupperne identificere handels- og investeringsmuligheder i teknologier og produkter der skal nedbringe eller eliminere kulstofudledning.

En anden af grupperne fokuserer på at sikre forsyninger af lægemidler, kritiske mineraler og ren energi.

Og én gruppe arbejder på at afhjælpe manglen på halvlederchips på en måde, der er "afbalanceret og af ligeværdig interesse for begge parter".
IT-JOB

JP/Politikens Hus

Erfaren Softwareudvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere