Artikel top billede

USA og EU går sammen om at svække tech-giganternes stigende magt

En internet notat afslører USA's og EU's fælles planer om at tøjle tech-giganternes stigende magt.

29. september skal repræsentanter fra USA og EU mødes på et handels- og teknologi råd. Og agendaen her vil sandsynligvis komme til at handle om en række tiltag, de to aktører sammen planlægger at indføre, for at få kontrol over Big Tech-industriens voksende magt.

Tiltagene skal gøre det sværere for tech-giganter som Google, Microsoft, Facebook, Apple og Amazon at stille sig i vejen for ny lovgivning og ristriktioner på tech-området i fremtiden.

Det skriver Reuters, der har fået indsigt i et internet udkast til et notat.

Rådet første møde i slutningen af måneden skal foregå i Pittsburgh, og Det Hvide Hus i USA meddeler at på råddet vil USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelssekretær Gina Raimondo, USA's handelsrepræsentant Katherine Tai og Den Europæiske Unions handelschef Valdis Dombrovskis samt EU's konkurrence-kommissær Margrethe Vestager deltage.

Rådet har i alt 10 arbejdsgrupper, der skal styrke handel, økonomiske forbindelser og fælles demokratiske værdier ifølge notatet.

"Vi har identificeret fælles bekymringsmæssige spørgsmål omkring gatekeepers ved større platforme og ansvaret for onlineformidlere," står der i notatet.

"Dette omfatter især onlineformidlers ansvar for at beskytte demokratiske processer mod virkningen af ​​dennes forretningsaktiviteter. Fælles områder [...] omfatter indholdsmoderation og fair konkurrence," lyder det.

Rådet vil arbejde for at tackle områder som hadfuld tale, algoritmisk forstærkning og dataadgang for forskere.

Desuden skal en af arbejdsgrupperne identificere handels- og investeringsmuligheder i teknologier og produkter der skal nedbringe eller eliminere kulstofudledning.

En anden af grupperne fokuserer på at sikre forsyninger af lægemidler, kritiske mineraler og ren energi.

Og én gruppe arbejder på at afhjælpe manglen på halvlederchips på en måde, der er "afbalanceret og af ligeværdig interesse for begge parter".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere