Artikel top billede

Hemmeligt modul i Apple Watch viser, hvordan selskabet kan omgå EU-krav

En hemmelig komponent i opladeren til Apple Watch indikerer, hvordan selskabet kan komme udenom at anvende USB-C standarden i sine kommende iPhones

Dagene synes at være talte for Apples eget Ligtning-stik og kabel, efter EU kommissionen denne uge fremlagde planer for at gøre USB-C opladeren til standard-opladeren på tværs af de 27 lande.

Apple synes dog allerede at have fundet en måde at omgå kravet om at plante et USB-stik i mobilen, skriver netmediet The Verge.

Ifølge dokumentation sendt til den amerikanske telemyndighed, FCC, gemmer det kommende Apple Watch 7 på et hemmeligt modul til trådløs overførsel.

Dokumenterne viser, at modulet er i stand til at overføre data ved 60,5 GHz frekvenser. Modulet er dog ikke tilgængeligt for brugerne. Den kan udelukkende aktiveres ved at slutte det til et hemmeligt, endnu ikke offentliggjort ladeflade.

Lufttæt iPhone?

Nyheden kommer dagen efter, at EU kommissionen offentliggjorde planer om at forbyde stik som Apples Lightning-stik i kampen mod bjergene af e-affald, hvor man finder outdatede opladere og kabler.

Opdagelsen af en hemmelig 60,5 GHZ komponent til trådløs overførsel samt Apples introduktion af den trådløse Magsafe-ladetandard med iPhone 12 indikerer, at der er hold i de sejlivede rygterom en helt stikfri iPhone i fremtiden.

Som Macrumors redaktør Steve Troughton-Smith udtrykker det på sin Twitter-profil:

”Det er en veltimet nyhed! For mig er det bekræftelse af 1) fremtidens iPhone bliver fri for porte 2) At Lightning bliver udskiftet med en 60,5 GHz afløser til USB igennem en Magsafe lignende flade.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere