Artikel top billede

Hemmeligt modul i Apple Watch viser, hvordan selskabet kan omgå EU-krav

En hemmelig komponent i opladeren til Apple Watch indikerer, hvordan selskabet kan komme udenom at anvende USB-C standarden i sine kommende iPhones

Dagene synes at være talte for Apples eget Ligtning-stik og kabel, efter EU kommissionen denne uge fremlagde planer for at gøre USB-C opladeren til standard-opladeren på tværs af de 27 lande.

Apple synes dog allerede at have fundet en måde at omgå kravet om at plante et USB-stik i mobilen, skriver netmediet The Verge.

Ifølge dokumentation sendt til den amerikanske telemyndighed, FCC, gemmer det kommende Apple Watch 7 på et hemmeligt modul til trådløs overførsel.

Dokumenterne viser, at modulet er i stand til at overføre data ved 60,5 GHz frekvenser. Modulet er dog ikke tilgængeligt for brugerne. Den kan udelukkende aktiveres ved at slutte det til et hemmeligt, endnu ikke offentliggjort ladeflade.

Lufttæt iPhone?

Nyheden kommer dagen efter, at EU kommissionen offentliggjorde planer om at forbyde stik som Apples Lightning-stik i kampen mod bjergene af e-affald, hvor man finder outdatede opladere og kabler.

Opdagelsen af en hemmelig 60,5 GHZ komponent til trådløs overførsel samt Apples introduktion af den trådløse Magsafe-ladetandard med iPhone 12 indikerer, at der er hold i de sejlivede rygterom en helt stikfri iPhone i fremtiden.

Som Macrumors redaktør Steve Troughton-Smith udtrykker det på sin Twitter-profil:

”Det er en veltimet nyhed! For mig er det bekræftelse af 1) fremtidens iPhone bliver fri for porte 2) At Lightning bliver udskiftet med en 60,5 GHz afløser til USB igennem en Magsafe lignende flade.”
IT-JOB

MAN Energy Solutions

Cloud Architect

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-operatør søges til DMI

MAN Energy Solutions

Senior Business Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere