Artikel top billede

Hemmeligt modul i Apple Watch viser, hvordan selskabet kan omgå EU-krav

En hemmelig komponent i opladeren til Apple Watch indikerer, hvordan selskabet kan komme udenom at anvende USB-C standarden i sine kommende iPhones

Dagene synes at være talte for Apples eget Ligtning-stik og kabel, efter EU kommissionen denne uge fremlagde planer for at gøre USB-C opladeren til standard-opladeren på tværs af de 27 lande.

Apple synes dog allerede at have fundet en måde at omgå kravet om at plante et USB-stik i mobilen, skriver netmediet The Verge.

Ifølge dokumentation sendt til den amerikanske telemyndighed, FCC, gemmer det kommende Apple Watch 7 på et hemmeligt modul til trådløs overførsel.

Dokumenterne viser, at modulet er i stand til at overføre data ved 60,5 GHz frekvenser. Modulet er dog ikke tilgængeligt for brugerne. Den kan udelukkende aktiveres ved at slutte det til et hemmeligt, endnu ikke offentliggjort ladeflade.

Lufttæt iPhone?

Nyheden kommer dagen efter, at EU kommissionen offentliggjorde planer om at forbyde stik som Apples Lightning-stik i kampen mod bjergene af e-affald, hvor man finder outdatede opladere og kabler.

Opdagelsen af en hemmelig 60,5 GHZ komponent til trådløs overførsel samt Apples introduktion af den trådløse Magsafe-ladetandard med iPhone 12 indikerer, at der er hold i de sejlivede rygterom en helt stikfri iPhone i fremtiden.

Som Macrumors redaktør Steve Troughton-Smith udtrykker det på sin Twitter-profil:

”Det er en veltimet nyhed! For mig er det bekræftelse af 1) fremtidens iPhone bliver fri for porte 2) At Lightning bliver udskiftet med en 60,5 GHz afløser til USB igennem en Magsafe lignende flade.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere