Artikel top billede

Kim Splittorff, lektor i fysisk på Niels Bohr Instituttet.

Fotograf: Ola Jakup Joensen, Niels Bohr Instituttet.

Den næste store computer-revolution er tættere på end du tror: 100 studerende fra Niels Bohr Instituttet skal træne med en kvantecomputer

Kvantecomputeren synes måske stadig at lyde som det rene science fiction, hvor 0- og 1-taller pludselig kan være både det ene og andet. Men udviklingen går så hurtig, at kvantecomputeren kan blive den næste store computerrevolution inden længe. Sådan lyder det fra lektor Kim Splittorff på Niels Bohr Instituttet, der står i spidsen for et splinternyt kursus, hvor op mod 100 studerende skal træne med IBM Q.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Lektor i fysisk på Niels Bohr Instituttets vurdering af udviklingen inden for kvantecomputer
  • Hvorfor virksomheder allerede nu bør undersøge kvante-perspektiverne i deres forretning
  • Indsigt i kvantecomputeren
2.220
11:15 min
"De, som ikke chokeres, når de første gang støder på kvantemekanikken, kan umuligt have forstået den."

Sådan skulle Niels Bohr, der blandt mange bedrifter også er en af de tidligere fædre til kvantemekanikken, en gang have sagt om den forunderlige og sære teori.

Mere end 100 år efter, at de første tanker om kvantemekanik opstod og blev forfinet af store videnskabsmænd som Bohr, Einstein, Heisenberg og Schrödinger, for at nævne nogle, bliver et første hold danske fysiskstuderende nogensinde nu kastet ud i at træne og foretage forsøg på en tidlig version af en kvantecomputer.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter