Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Microsoft på vej med to nye nordiske datacentre: Her kommer de til at ligge

To nye datacentre på det nordiske marked kommer til at give bedre oppetid og helt nye muligheder for kunderne, lyder det fra Microsoft.

Det er ikke kun i Danmark, at Microsoft planlægger at opføre nye datacentre.

I Norge har Microsoft allerede to datacentre, men selskabet planlægger nu at udvide med yderligere to datacentre, som bliver placeret i datacenterregionen i Oslo

Det oplyser Microsoft Norge i en pressemeddelelse, hvor selskabet også oplyser, at åbningen af de to første datacentre været med til at øge efterspørgslen efter Microsofts cloudprodukter i Norge.

”Vi har oplevet en massiv vækst i brugen af cloud siden, at vi åbnede vores første i datacenter i Norge for to år siden. Med udbygningen af to nye datacentre i Region Øst gør vi muligt for at vores kunder at flytte endnu flere at deres systemer i Microsoft-skyen. Med denne udviddelse sikrer vi, at vi kan betjene vores kunder i et hurtigt voksende marked,” siger Christopher Frenning, direktør for datacenterstrategi hos Microsoft Norge ifølge pressemeddelelsen.

Højere sikkerhed og øget oppetid

Udvidelsen på det norske marked betyder, at kunderne i vores naboland kan sprede infrastruktur og deres applikationer på tværs af flere datacenterlokationer, hvilket ifølge Microsoft fører til både højere sikkerhed og en forbedret tilgængelighed.

Således garanterer Microsoft i Norge nu en oppetid på 99,99 procent, oplyser selskabet.

”Microsoft er den eneste offentlige cloudleverandøren, som kan tilbyder denne type tjenester i Norge. Dette er en ekstra sikkerhed for kunderne, siger Christopher Frenning ifølge pressemeddelelsen.

Microsoft offentliggjorde i december sidste år ligeledes sine planer om at etablere tre datacentre på dansk jord i en datacenterregion, der får navnet Denmark East.

Tidligere på efteråret kunne det sjællandske mediehus SN.dk afsløre, at to ud af de tre datacentre vil blive placeret i Slagelse og Fakse.