Artikel top billede

Ofre for digital økonomisk kriminalitet må vente i flere år på at få deres sager behandlet

Op til to år må ofre for digital økonomisk kriminalitet vente, før deres sager bliver behandlet. Politiets Landsdækkende Center for It-relateret Økonomisk Kriminalitet modtager langt flere anmeldelser, end det kan nå at behandle, skriver DR.

Over 70.000 anmeldelser om digital økonomisk kriminalitet har Politiets Landsdækkende Center for It-relateret Økonomisk Kriminalitet (LCIK) har modtaget siden slutningen af december 2018, hvor LCIK blev etableret.

Den sagsmængde er dog langt mere, end centeret kan nå at behandle.

Ofre for digital økonomisk kriminalitet må vente i op til to år på at få deres sager behandlet.

Det skriver DR.

"Sager om vold, voldtægt og anden personfarlig kriminalitet vil ofte blive prioriteret højest. Det betyder, at forurettede i sager om eksempelvis investeringssvindel risikerer at vente længe på at få deres sag behandlet," skriver ledelsen i LCIK til DR.

Ifølge Adam Diderichsen, der er lektor og politiforsker ved Københavns Professionshøjskole, er det et kæmpe problem med den lange sagsbehandlingstid, da svindlerne, serverne og pengene kan være pist væk, hvis det går for lang tid.

Derudover kan svindlerne, pointerer han, jo også fortsætte med at svindle andre i lang tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere