Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Et af USA’s største sms-selskaber har været hacket i fem år uden at opdage noget

Hackere har i fem år i det skjulte haft adgang til systemerne hos et af de største sms-selskaber i USA, som håndterer milliarder af beskeder hvert år.

I hele fem år har hackere i det skjulte haft adgang til it-systemerne hos amerikanske Syniverse, der håndterer sms-beskeder for en række af de største amerikanske teleselskaber.

Ifølge en anmeldelse til de amerikanske myndigheder - som du finder her - har hackere i det skjulte haft adgang til Syniverses databaser i fem år.

Syniverse router hvert år hundredevis af milliarder af sms-beskeder gennem sine systemer for selskaber som Verizon, T-Systems og AT&T - altså de største teleselskaber i USA.

I alt router selskaber sms-trafik for 300 teleoperatører og processerer mere end 740 milliarder beskeder om året.

I anmeldelsen til de amerikanske myndigheder meddeler Syniverse, at teknikere i maj 2021 blev opmærksomme på det, der kaldes for ‘uautoriseret adgang til selskabets operationelle systemer af en ukendt person eller organisation.”

Ifølge selskabet har hackerne haft adgang til systemerne siden maj 2016.

Hackerne har været inde i databaserne ‘adskillige gange.’

“Login information, der giver adgang til Electronic Data Transfer-miljøet er blevet kompromitteret hos cirka 235 kunder,” hedder det.

Selskabet meddeler, at intet for nuværende tyder på, at hackerne har stjålet eller ødelagt noget og at systemerne nu igen er blevet sikret.

“Men der er ingen garanti for, at Syniverse ikke vil finde bevis for infiltration eller misbrug af data eller it-systemerne eller at selskabet ikke vil blive ramt af fremtidige cyberangreb,” hedder det.