Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen (Foto: Lars Jacobsen)

København på førstepladsen som verdens smarteste by

København får tildelt en førsteplads i en ny undersøgelse, der fastlægger hvilke byer i verden, der er de smarteste, mest bæredygtige og levedygtige i deres anvendelse af teknologi for deres borgere.

Af de byer i verden, som beboes af mellem 600.000 og 3 millioner indbyggere, har København vundet prisen som den mest intelligente og fremtidssikrede by.

Det viser en undersøgelse foretaget af Easypark Group, som i sin rapport "2021 Global Smart City Index" har vurderet verdens mest smarte byer, med "fokus på, hvordan de anvender nye teknologier for at skabe en mere bæredygtig og levedygtig nutid og fremtid for sine borgere."

Det skriver den globale parkeringsteknologiske virksomhed i en pressemeddelelse.

Lige efter København ligger naboerne Stockholm i Sverige på en andenplads og Oslo i Norge på en tredjeplads.

Undersøgelsen, forklarer parkerings-virksomheden, beror på vurderinger af flere tusinde byer rundt om i verden.

Man valgte at inddele byerne i tre størrelseskategorier, ud fra en anerkendelse om, at byer af en vis størrelse står med andre teknologiske problemstillinger end byer, der er af markant mindre størrelse.

Data til undersøgelsen er indhentet fra kilder som Verdensbanken, The Economist, Den Internationale Valutafond og Lancet.

Byerne er målt på fire parametre:

Bys digitale liv blev undersøgt ved at vurdere, hvor bredt teknologien er blevet anvendt af befolkningen, regeringen og inden for sundhedssektoren. De gennemgik også succes og omdømme for teknologiske uddannelsesinstitutioner i hvert byområde.

Mobility Innovation blev målt på, hvordan innovative parkeringsløsninger er inden for hver by, det overordnede trafikstyringssystem inklusive offentlig transport, og hvor ren transport i byen er.

Byens Business Tech Infrastructure blev fastlagt ved at se på niveauet for virksomhedsinnovation, forekomst af ePayments og kvaliteten af ​​internetforbindelse målt på hvert sted målt.

Og byens miljømæssige bæredygtighed blev evalueret ved at analysere grønt energiforbrug, antallet af grønne bygninger, affaldshåndteringssystemet og den overordnede reaktion og planlægning af klimaændringer.

I kategorien af byer med en befolkning på over 3 millioner mennesker ligger London på førstepladsen. Her er anden og tredjepladsen gået til de to amerikanske byer New York og San Francisco.

I den anden ende af skalaen ligger byerne med en befolkning på mellem 50.000 og 600.000 mennesker. Her ligger den svenske by Lund først, efterfulgt af norske Stavanger og finske Espoo.