Artikel top billede

Photo by NeONBRAND on Unsplash. (Foto: Photo by NeONBRAND on Unsplash)

Danske selskaber til angreb på cloud-giganternes software-betingelser: 'Det koster en bondegård og kunderne er bundet på hænder og fødder'

En række dominerende cloud-giganter som Microsoft og AWS tvinger urimelige vilkår igennem, der gør det dyrt for kunderne og mindsker den fleksibilitet, som ellers skulle have været en af fordelene med cloud-ydelser. Sådan lyder det fra Jens E. Thorndahl, direktør for Danish Cloud Community, der er gået med i en europæisk sammenslutning, der vil kæmpe for mere fair vilkår og konkurrence. "I større og større udstrækning kan software kun køres på tech-giganternes egne platforme, og hvis det kan flyttes, følger der en meget stor merudgift."

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor Danish Cloud Community vil kæmpe for mere far software-vilkår
  • Eksempler på urimelige vilkår fra Microsoft ifølge Danish Cloud Communitys direktør
  • Hvilke konsekvenser unfair software-vilkår har for kundernes
  • Tjek 10 principper for fair software-vilkår
1.188
6 min
Med uimodståelige salgstaler om fuld fleksibilitet, skalerbarhed og billige digitale it-services har tech-giganterne Microsoft, Amazon Web Services, Google og andre vendt op og ned på it-verdenen.

Tech-giganternes forretninger er galoperet afsted i kølvandet på den nye cloud-økonomi i en sådan fart, at cloud er blevet de facto standard.

Men har giganterne, når kunderne først er kommet ind i cloud-forretningen, også langsomt lukket for udgangen baggerst i butikken?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter