Artikel top billede

SolarWinds-investorer sagsøger for mistanke om risici for cyberangreb

Vrede investorer sagsøger nu ledelen i SolarWinds for at have forsømt at overvåge risici for cyberangreb, selv om virksomheden udemærket kendte til denne.

Vrede investorer af software-leverandøren SolarWinds har nu sagsøgt selskabets ledelse.

De påstår, at ledelsen kendte til og alligevel undlod at overvåge cybersikkerhedsrisici for virksomheden forud for, at en sikkerghedshændelse sidste år skabt stort kaos på globalt plan.

Det skriver mediet Reuters.

Retsagen peger på både nuværende og tidligere direktører i virksomheden som tiltalte.

Den store sikkerhedskrise, som i december 2020 ramte SolarWinds handlede om et angreb, der sendte en ondsindet opdatering ud til over 18.000 af virksomhedens kunder, hvor en stor del blev rant af skadelig ransomware.

En talsmand for SolarWinds siger til Reuters, at virksomheden ikke kommenterer verserende retssager, men bemærkede, at man er fokuseret på at "uddybe" kunderelationer og "åbent diskutere vores Secure by Design-initiativer, mens vi søger at sætte standarden for sikker softwareudvikling."

I spidsen for rettsagen står en pensionsfond fra Missouri. Sammen med andre rasende investorer, hævder den at bestyrelsen undlod at implementere procedurer til at overvåge cybersikkerhedsrisici.

Procedurer, der inkluderer at kræve, at rapporter om risici regelmæssigt.

De søger erstatning på vegne af virksomheden og for at reformere virksomhedens politikker om cybersikkerhedstilsyn.
IT-JOB

Unik System Design A/S

Scrum Master

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager – QEA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere