Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny supercomputer skal gøre de danske vejrudsigter bedre / DSV skal opføre 20 nye robotlagre / Software-giganter vil samle ansattes aflagte telefoner

Morgen-briefing: Ny supercomputer skal gøre de danske vejrudsigter bedre / DSV skal opføre 20 nye robotlagre / Software-giganter vil samle ansattes aflagte telefoner

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing.

Fredagens nyhedsoverblik er sammensat af Niels de Boissezon.

Ny supercomputer skal gøre de danske vejrudsigter bedre

Hewlett Packard Enterprise skal bygge den internationale vejrorganisations, United Weather Centres, nye supercomputer.

Og med den nye regnekraft, vil det kunne gøre de danske vejrudsigter bedre og give time-for-time vejrudsigter med højere nøjagtighed.

UWC-West, som supercomputeren skal dække, trækker på ressourcer fra Danmark, Island, Irland og Holland.

Den nye supercomputer vil blive opført fra andet kvartal 2022 og vil være operationel i starten af 2023, oplyser HPE.

DSV skal opføre 20 nye robotlagre

Logistik-specialisterne DSV Panalpina vil opføre 20 fuldautomatiske robotlagre fordelt omkring de tre nøgleregioner: Europa, Nordamerika og Asien-Stillehavet.

Det skriver koncernens CIO, Jesper Riis, på Linkedin.

Særligt for de kommende lagre bliver, at de vil placeres tæt på regional logistiske hubs, som vil forbundes som perler på en snor.

”Det betyder, at en virksomhed vil kunne have lager tæt på flere DSV fulfilment-fabrikker på tværs af regioner eller kontinenter, men der samtidig kan være direkte adgang til alle informationer efter behov,” forklarer it-chefen.

Software-giganter vil samle ansattes aflagte telefoner

Visma og Atea vil sammen til at støvsuge medarbejdernes hjemmelager af aflagte elektronik som aflagte mobiltelefoner, computere og printere.

Visma i Danmark regner med alene at kunne skabe en besparelse på i alt 87 tons CO2 ved at få genanvendt den gamle elektronik hos selskabets 1.100 medarbejdere.

“Der er i dag meget fokus på IT-infrastruktur og datacentre og deres CO2-udledning, men undersøgelser viser, at vi globalt genererer mere end 53 millioner tons elektronikaffald hvert eneste år. Det er altså en kæmpe problemstilling, som vi hos Visma nu sætter fokus på at gøre noget ved. Derudover mener vi, at det er vores pligt som virksomhed at hjælpe vores ansatte til at træffe bæredygtige valg,” forklarerer Nicoline Weih, CSR Manager hos Visma e-conomic.

Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige danske husstand gemmer på 3-5 stykker elektronik, der er defekt eller samler støv.

Den elektriske Hummer får sig en militær søstermodel

General Motors elektrificerede Hummer, kaldet Hummer EV, får sig en slagsbror af en variant, kaldet ’electric Light Reconnaissance Vehicle’ eller blot eLRV.

Den kommende militariserede elbil vil tage udgangspunkt i den civile Hummer og genbruge og fintune dele som rammen, motorer og den særlige ’Ultium’ batteripakke, som driver køretøjet frem.

El-militærbilen bliver en del af 25 milliard dollar stort marked som GM, militære gren ser som potentielt marked, skriver finansmediet CNBC.