Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook tjener millioner af kroner på kommunalvalg / OnePlus er det hurtigst voksende mobilmærke i Europa / Qualcomm skal levere chips til bilproducent

Facebook tjener millioner af kroner på kommunalvalg. Dansk software-virksomhed skifter direktør. OnePlus er det hurtigst voksende mobilmærke i Europa. Cbrain opjusterer. Qualcomm skal levere chips til bilproducent.

Godmorgen og velkommen til din morgen-briefing valgdagen derpå.

Her fra morgen-pinden servicerer Alexander Haslund der nu med det hurtige overblik over it-nyhederne denne onsdag.

Facebook tjener millioner af kroner på kommunalvalg

Hos amerikanske Facebook har der været nok at glæde sig over frem til den sidste valgklokke lød i går aftes.

For 100 af de kandidater, som har brugt fleste penge på annoncer, har sendt lidt over tre millioner kroner afsted til Facebook.

Det skriver Markedsføring, der via Facebooks Ad Library har set nærmere på de 100 kandidater, der har brug flest penge.

I toppen af listen finder vi tre topkandidater, som er de eneste, der har brugt over 100.000 kroner på Facebook-annoncer inden for de seneste 90 dage.

De er Steen Stavnsbo og Jakob Næsager fra Konservative i henholdsvis Aarhus og Københavns Kommune.

På tredjepladsen finder vi Socialdemokratiets spidskandidat i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen.

Dansk software-virksomhed skifter direktør

Det lille danske software-hus Amero får ny direktør i form af Jakob Højland.

De sidste to år har stifter Kasper Smith og medejer Jakob Højland delt rollen som direktør.

Nu overlader Kasper Smith så styrepinden til Amero til sin direktør-kollega, lyder det i en meddelelse til Computerworld.

Amero leverer POS-løsninger, der via hardware og software håndterer salgstransaktioner i forretninger og oplevelser.

I 2011 stiftede Kasper Smith Amero i sin lejlighed i Haderslev, hvor han blev forhandler af FlexPOS-kassesoftware og startede op med 10 kunder.

I dag har Amero 27 medarbejdere og over 1.100 POS-løsninger fordelt på kunder i Danmark, Norge, Færøerne og Grønland.

OnePlus er det hurtigst voksende mobilmærke i Europa

Smartphone- og techvirksomheden OnePlus har præsteret en årlig vækstrate i Europa på 131 procent, der gør OnePlus til det hurtigst voksende mobilmærke på kontinentet.

Det viser tal fra Counterpoint Research Market Pulse for 3. kvartal af 2021, skriver OnePlus i en meddelelse til Computerworld.

Især har væksten i Nordeuropa braget frem med en årlig stigning på over 200 procent i lande som Danmark, Sverige, Norge og Finland

OnePlus står i dag bag en række smartphone-modeller i premium- og midtersegmentet, senest den nye tilføjelse til porteføljen OnePlus 9-serien.

Cbrain opjusterer

Det danske it-selskab Cbrain hæver forventningerne til vækst med en smule.

Cbrain forventer nu en omsætningsvækst på 23-25 procent mod tidligere 21-25 procent.

Det sker efter, at det interne regnskab for oktober viser en fortsat god ordreindgang i fjerde kvartal, samtidig med at der generelt rapporteres god fremdrift i forbindelse med projektleverancer.

Det er på den baggrund, at forventningerne nu justeres, lyder det i en børsmeddelelse fra selskabet.

Qualcomm skal levere chips til bilproducent

Chip-giganten Qualcomm har netop meldt ud, at den tyske bilproducent BMW agter at bruge Qualcomms chips i BMW's næste generation af førerassistance og selvkørende systemer.

Det skriver Reuters.

Qualcomm, der er verdens største leverandør af chips til mobiltelefoner, har i de seneste år forsøgt at diversificere sin forretning, og i dag sælger Qualcomm mere end en tredjedel af sin chips til andre kilder end mobilbranchen.

Chip-giganten fortalte til et investormøde også, hvordan selskabet arbejder med firmaer som Facebooks og Meta på virtual reality-hardware og med Microsoft på bærbare Windows-computere.

Qualcomms direktør Cristiano Amon mener, at Qualcomm kigger ind i et marked for firmaets teknologier, som nu er på 700 milliarder dollars, svarende til 4,6 billioner kroner.