Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Mens smartphone-salget dykker: Apple tordner frem

Apple vinder store markedsandele i et hårdt prøvet smartphone-marked

Den globale smartphone-handel døjer med at finde chips og komponenter nok til at møde efterspørgslen – og det nyder Apple godt af.

Det fremgår af analysehusets Gartners nyeste opgørelse over smartphone-marked, hvor salget er faldet med 6,8 procent over et år frem til tredje kvartal 2021.

Det skriver netmediet ZDnet.

Bag afmatningen er dog ikke en svigtende efterspørgsel vurderer Gartner. Faldet skal i stedet ses som et udtryk for mangel på komponenter i handlen, lyder forklaringen fra analyseinstituttet.

Apple genindtager andenplads

Selve stillingen er uændret i toppen, hvor det fortsat er Samsung der kan kalde sig for klodens førende smartphone-producent om end markedsandelen er svundet fra 22,1 til 20,2 procent.

Der er dog forskydninger i podiets andet og tredjeplads, hvor Apple genindtager andenpladsen fra kinesiske Xiaomi, ved at vinde 14,1 procent af den globale smartphone-kage, mod 11 procent i samme periode sidste år.

For Xiaomi er der dog fremgang fra 12,1 procent til 13 procent i samme tidsrum, hvor selskabet særligt er gået frem i de europæiske og mellemøstlige markeder.

Den globale fjerde og femteplads går til to øvrige kinesiske selskaber, henholdsvis Vivo og OPPO – to mærker som kun har haft en sporadisk tilstedeværelse på det danske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere