Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Mens smartphone-salget dykker: Apple tordner frem

Apple vinder store markedsandele i et hårdt prøvet smartphone-marked

Den globale smartphone-handel døjer med at finde chips og komponenter nok til at møde efterspørgslen – og det nyder Apple godt af.

Det fremgår af analysehusets Gartners nyeste opgørelse over smartphone-marked, hvor salget er faldet med 6,8 procent over et år frem til tredje kvartal 2021.

Det skriver netmediet ZDnet.

Bag afmatningen er dog ikke en svigtende efterspørgsel vurderer Gartner. Faldet skal i stedet ses som et udtryk for mangel på komponenter i handlen, lyder forklaringen fra analyseinstituttet.

Apple genindtager andenplads

Selve stillingen er uændret i toppen, hvor det fortsat er Samsung der kan kalde sig for klodens førende smartphone-producent om end markedsandelen er svundet fra 22,1 til 20,2 procent.

Der er dog forskydninger i podiets andet og tredjeplads, hvor Apple genindtager andenpladsen fra kinesiske Xiaomi, ved at vinde 14,1 procent af den globale smartphone-kage, mod 11 procent i samme periode sidste år.

For Xiaomi er der dog fremgang fra 12,1 procent til 13 procent i samme tidsrum, hvor selskabet særligt er gået frem i de europæiske og mellemøstlige markeder.

Den globale fjerde og femteplads går til to øvrige kinesiske selskaber, henholdsvis Vivo og OPPO – to mærker som kun har haft en sporadisk tilstedeværelse på det danske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere