Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU klar med nyt forslag som skal digitalisere hele det europæiske retssystem

Det er alt for besværligt og ressourcekrævende at opklare kriminalitet på tværs af grænserne mellem EU's lande. Derfor skal hele retsområdet digitaliseres. Sådan lyder et nyt forslag fra EU-Kommissionen. Læs alt om det her.

EU-Kommissionen vil digitalisere EU's juridiske systemer, så myndigheder på tvæsr af lande kan handle hurtigere, når cyberkriminalitet bliver grænseoverskridende.

Sådan lyder et nyt forslag som Kommissionen har stillet ifølge Ritzau.

"Vi skal bruge de digitale teknologier bedst muligt for at sikre, at juridiske myndigheder, borgere og virksomheder hurtigt og sikkert kan udveksle information. Det er afgørende for nemmere og hurtigere retfærdighed," lyder det fra EU-kommissær Vera Jourová.

Forslageet, der blev stillet onsdag har to overordnede fokus:

For det første er det i dag et problem, at juridisk samarbejde på tværs af grænser er enormt ineffektivt.

For det andet fokus stiller skarpt på de udfordringer, som myndigheder har i grænseoverskridende civile, kommercielle og kriminelle sager.

Tre punkter til en løsning

Også tre tiltag, er listet i forslaget, som svar på disse to problemer:

1. Det skal være nemmere for parter at kommunikere elektronisk med de relevante myndigheder.

2. Der skal tillades brug af video ved høringer i for eksempel grænseoverskridende kriminelle sager - det vil skære rejsetid væk og sikre hurtigere behandling.

3. Det skal sikres, at nationale myndigheder kan udlevere relevante dokumenter og data digitalt til andre lande.

Al kommunikation mellem medlemslandene forgår i dag i papirform. Man anslår at der kan spares omtrent 25 million euro - næsten 186 millioner danske kroner - om året alene på udgifter til papir og pakkepost.

To ekstra ændringer i samarbejde

Foruden disse tre punkter, så indeholder EU-forslaget to yderligere forbedringstiltag.

I dag er det nemlig sådan, at medlemslandene ved terrorsager sender information til EU-agenturet Eurojust på usikker vis via mails eller cd-rommer. Dette vil kommissionen modernisere gennem digitalisering.

Derudover skal Eurojust, som er et samarbejde mellem landenes anklagemyndigheder, rustes bedre til at se sammenhænge mellem tidligere og nuværende terrorrelaterede sager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere