Artikel top billede

Færre it-uddannede: IT-Universitetet reducerer studiepladser med 10 procent

Regeringen og Folketinget vil reducere alle studiepladser i de store byer. Nu har IT-Universitetet i København lagt planen for, hvordan det skal ske inden 2030.

IT-Universitetet i København har lagt en plan for, hvordan universitetet vil reducere sine studiepladser med 10 procent i 2030.

Planen kommer på baggrund af regeringens og folketingets beslutning om, at uddannelsespladser i de større byer skal reduceres.

Det skriver IT-Universitetet i et indlæg på sin egen hjemmeside.

ITU har besluttet sig for at reducere proportionalt på tværs af uddannelserne på universitetet. Det betyder at uddannelserne bliver beskåret i forhold til deres størrelse. Dog er uddannelser i Spil og Data Science undtaget grundet deres størrelse.

Processen kommer til at foregå langsom hen over årtiet, og der vil hvert år skæres én til tre pladser fra studierne, indtil man i 2030 står med 86 færre end optagelsestallet fra 2019.

”Vi er naturligvis meget kede af at skulle reducere antallet af studiepladser på IT-Universitet. Det er desværre en politisk bunden opgave, som vi kun kan forsøge at løse på den bedst mulige måde,” lyder det fra rektor Martin Zachariasen.

”Der er et kæmpestort behov for it-specialister i Danmark, og hvert år øges antallet af kvalificerede ansøgere til vores uddannelser markant. I sommeren 2021 måtte vi afvise op mod hver anden ansøger grundet manglende kapacitet, og det er et stort tab for erhvervslivet og samfundet, at vi må indstille os på at uddanne færre it-kandidater.”

1.550 nye pladser i Vejle

Trods reduktionen af det københavnske universitet, så er der håb for et nyt og større campus, som - hvis forslaget går igennem - skal ligge i fjordbyen Vejle.

I juni lancerede IT-Universitet nemlig sammen med Dandy Business Park og Vejle Kommune, forslaget om at oprette en ITU campus i Vejle for.

Forslaget møder på den måde regeringens og folketingets målsætning om at skabe bedre uddannelsesadgang uden for de større byer.

Planen er at skabe et campus, der kan tilbyde 1.550 studiepladser, og som vil ligge inden for en times afstand af 700.000 arbejdspladser og i hjertet af et etableret iværksættermiljø i erhvervsparken Dandy Business Park.

Til foråret 2022 vil ledelssen have afklaret, hvornår reduktionsplanen træder i kraft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere