Artikel top billede

Færre it-uddannede: IT-Universitetet reducerer studiepladser med 10 procent

Regeringen og Folketinget vil reducere alle studiepladser i de store byer. Nu har IT-Universitetet i København lagt planen for, hvordan det skal ske inden 2030.

IT-Universitetet i København har lagt en plan for, hvordan universitetet vil reducere sine studiepladser med 10 procent i 2030.

Planen kommer på baggrund af regeringens og folketingets beslutning om, at uddannelsespladser i de større byer skal reduceres.

Det skriver IT-Universitetet i et indlæg på sin egen hjemmeside.

ITU har besluttet sig for at reducere proportionalt på tværs af uddannelserne på universitetet. Det betyder at uddannelserne bliver beskåret i forhold til deres størrelse. Dog er uddannelser i Spil og Data Science undtaget grundet deres størrelse.

Processen kommer til at foregå langsom hen over årtiet, og der vil hvert år skæres én til tre pladser fra studierne, indtil man i 2030 står med 86 færre end optagelsestallet fra 2019.

”Vi er naturligvis meget kede af at skulle reducere antallet af studiepladser på IT-Universitet. Det er desværre en politisk bunden opgave, som vi kun kan forsøge at løse på den bedst mulige måde,” lyder det fra rektor Martin Zachariasen.

”Der er et kæmpestort behov for it-specialister i Danmark, og hvert år øges antallet af kvalificerede ansøgere til vores uddannelser markant. I sommeren 2021 måtte vi afvise op mod hver anden ansøger grundet manglende kapacitet, og det er et stort tab for erhvervslivet og samfundet, at vi må indstille os på at uddanne færre it-kandidater.”

1.550 nye pladser i Vejle

Trods reduktionen af det københavnske universitet, så er der håb for et nyt og større campus, som - hvis forslaget går igennem - skal ligge i fjordbyen Vejle.

I juni lancerede IT-Universitet nemlig sammen med Dandy Business Park og Vejle Kommune, forslaget om at oprette en ITU campus i Vejle for.

Forslaget møder på den måde regeringens og folketingets målsætning om at skabe bedre uddannelsesadgang uden for de større byer.

Planen er at skabe et campus, der kan tilbyde 1.550 studiepladser, og som vil ligge inden for en times afstand af 700.000 arbejdspladser og i hjertet af et etableret iværksættermiljø i erhvervsparken Dandy Business Park.

Til foråret 2022 vil ledelssen have afklaret, hvornår reduktionsplanen træder i kraft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere