Artikel top billede

Windows 11-udbredelsen snegler sig frem: Ni ud af ti maskiner er ikke opdaterede endnu

Det går stadigt sløjt med at få Windows 11 ud til forbrugerne, viser nye tal.

Microsofts største styresystemsnyhed i årevis, Windows 11, bliver kun taget forsigtigt imod af Windows brugerne.

Det fremgår af en analyse fra annonce-platformen AdDuplex, hvoraf det fremgår, at under ni procent af Windows-brugerne er skiftet til Microsoft nye styresystem.

Blandt de samlede tal for Windows 10- og 11-systemerne derude kører blot 8,6 procent det nye Windows, mens der dertil er 0,3 procent, der kører med betaversioner af Windows 11.

Det er til trods for, at det er knap to måneder siden, at Microsoft sendte opdateringen bredt ud. Selskabet har lige siden tilbudt Windows 11-opdateringen gratis til den brede befolkning.

Taber pusten

Opgørelsen er den anden, siden Windows 11 debuterede 5. oktober, hvor Windows 11 gjorde sit indtog på sammenlagt 5,1 procent af Windows 10- og 11-maskinerne – blot tre uger efter lanceringen.

Godt en måned senere går pusten nu ud af udbredelsen ved blot at udvide feltet med 3,8 procentpoint ud af de 60.000 Windows-enheder, som AdDuplex monitorerer.

Det er til trods for, at Microsoft igennem både oktober og november måned har udsendt en stribe fejlrettelser til styresystemet, for blandt andet at adressere problemer såsom forringet ydelse, printer-fejl og sikkerhedshuller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere