Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Schroud musen er bygget til gaming, men både antallet af knapper og blinkende lamper, er heldigvis skåret væk. (Foto: Logitech PR)

Test: Ergoterapeutisk gaming mus uden blinkende lamper

Test: En gamingmus er sjældent god til andet end gaming, men både ergonomien og placering af knapperne gør Schroud G303 til undtagelsen.

Computerworld tester: En gaming-mus er kun god til gaming - det er i hvert fald postulatet herfra, og vi tænker, at de fleste, der har prøvet en gaming-mus til almindeligt kontor-arbejde, er enige.

De mange knapper, der sidder overalt på en mus til spil, er kun i vejen.

Og hvis de samtidig lyser op i alverdens farver, er der dømt teenager uanset,hvor god musen måtte være hen over musemåtten. Dernæst er de ofte fysisk ret store, og det kan give problemer med ergonomien.

Størrelsen tager vi senere, for det, der gør Schroud til undtagelsen er, at selvom den har fem knapper, så er den på overfladen en traditionel mus. Det vil sige med to knapper og scroll-hjul.

Knapper placeret med fornuft

Der sidder to mindre knapper på siden og en enkelt over scroll-hjulet.

Men de er ikke i vejen, og du kan glemme alt om dem. Medmindre du altså har specielle behov og vil programmere dem til en funktion. Alt dette er let nok via medfølgende software.

Men fidusen er, at du ikke behøver den software. Du paRrer blot musen og du er kørende som med en hvilken som helst anden pc-mus. Og det er godt i dette tilfælde.

Du slipper også for blinkende lamper og al mulig andet "pjank" og får i stedet en fysisk meget let (75 gram) og let kørende mus, som faktisk giver rigtig god mening til alt mulig andet end gaming.

Det er tydeligt at folkene bag Schroud med producenten Logitech har tænkt sig om her.

Detaljer som de to store områder på undersiden, som musen glider på, er virkelig godt. De har tilpas god modstand til at musen opleves godt i hånden uanset om den glider på en musemåtte eller bordplade.

Der er tilpas god modstand, så du føler musen fysik. Dette er ofte et problem med gaming-mus, hvor fokus ofte er på letheden og hvor let den glider.

Til gaming konstaterer vi hurtig respons fra knapperne og reaktion i det hele taget.

Fladere end andre mus

Schroud er ikke markant mindre eller fysisk lavere end mange mus og er da langt fra min foretrukne, som faktisk er en Apple-mus.

Men Schroud har en egenskab, den deler med Apple: Du skal ikke vride eller løfte hånden, når du bruger den.

Håndledet ligger plant og virker derfor naturligt for din hånd og arm.

Resultatet er, at du har mindre chance for musearm, ondt i hånden eller andre gener.

Det er ikke noget, som vi har opfundet, men god lærdom fra fysioterapeuter, som vi har talt med om netop dette problem.

Prisen er i den lidt pebrede ende. 999 kroner er ærlig talt mange penge for en mus med en så kedelig overflade og finish. Begrundelsen for at købe er, at den er ekstremt velfungerende. Og det er alt andet lige et tungtvejende argument.

Bedre end de fleste

Derfor - selvom Schroud er bygget til gameren, kan du i den grad også bruge den til alle dine andre opgaver.

At den så også er god til gaming, skulle holde op til 145 timer på én opladning og i øvrigt kan bruges og justeres til gaming. Ja, det er bare en god ekstra feature, hvis du ser den med business-brillen på.


Loading ikon