Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Amazon får kæmpebøde på 8,5 milliarder kroner i Italien

De italienske konkurrence-myndigheder tildeler Amazon en bøde på 8,5 milliarder kroner for misbrug af sin dominerende markeds-position.

1,13 milliarder euro - svarende til 8,5 milliarder kroner.

Så meget skal Amazon betale i bøde i Italien for misbrug af selskabets dominerende markedsposition, lyder en ny afgørelse fra de italienske konkurrencemyndigheder.

Der er tale om en af de største bøder nogensinde for markeds-misbrug i Europa til en af de store amerikanske tech-selskaber.

The Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato meddeler. at Amazon blandt andet tilbød sælgere, der anvendte Amazons egen logistik-tjeneste ‘Fullfillment by Amazon,’ bedre vilkår end de øvrige handlende på platformen.

De har blandt andet fået bedre placeringer på sitet samt bedre handelsbetingelser, ligesom deres varer har fået Amazons ‘Prime’-stempel, hedder det.

Amazon har blankt afvist alle beskyldningerne og har allerede meddelt, at bøde-sagen vil blive anket.

De store amerikanske tech-selskaber har i de senere år været genstand for stor konkurrencemæssig og politisk opmærksomhed i Europa.

“Amazons position er totalt dominerende i det italienske marked for handelsplatform, hvilket har gjort det muligt for selskabet at favorisere sin egen logistik-tjeneste,” lyder det fra The Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato i denne udsendte meddelelse.

Foruden bøden skal Amazon ændre en række procedurer i Italien. Blandt andet skal Amazon opsætte ‘fair- og ikke diskriminerende standarder’ i forhold til handlende, der anvender Amazons platform til at udbyde og sælger varer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere